Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΕ - ΟΛΜΕ
Οι πλειοψηφίες μπλοκάρουν τους αγώνες

Με καθυστέρηση πάνω από ένα μήνα συνεδρίασαν χτες από κοινού τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία του αγώνα των εκπαιδευτικών και τις εκτιμήσεις τους από την πρόσφατη 24ωρη απεργία στις 25 Φλεβάρη. Σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ και αύριο ακολουθεί αυτό της ΔΟΕ.

Οπως διαφάνηκε από τη χτεσινή κοινή συνεδρίαση, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ προσανατολίζεται σε γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ στις 20 Μάρτη, με εισήγηση προς τον κλάδο για απεργία στις 3 Απρίλη και συλλαλητήρια την ίδια μέρα.

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι της "Παρέμβασης" και της ΔΑΚΕ, αλλά και των άλλων παρατάξεων, ανέδειξαν σαν μοναδικό και κυρίαρχο ζήτημα του κλάδου το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών, "ξεχνώντας" το αίτημα για κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525.

Οι εκπρόσωποι της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" κατήγγειλαν τις πλειοψηφίες των δύο Ομοσπονδιών για την κωλυσιεργία τους, τονίζοντας ότι η χτεσινή κοινή συνεδρίαση θα μπορούσε να είχε γίνει ήδη από την επόμενη μέρα της 24ωρης απεργίας, στην οποία συμμετείχαν μαζικά δάσκαλοι και καθηγητές και με δεδομένες επιπλέον τις αρνητικές εξελίξεις από πλευράς υπουργείου Παιδείας.

Τα δεδομένα αυτά, μαζί με τη φανερή αγωνιστική διάθεση του κλάδου, θα έπρεπε, σύμφωνα με τη ΔΕΕ να οδηγήσουν τη μεν ΟΛΜΕ να ορίσει την ημερομηνία της γενικής συνέλευσης των προέδρων και τη δε ΔΟΕ να υλοποιήσει την ειλημμένη απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεωνμε 48ωρη απεργία. Η ΔΕΕ θεωρεί ότι οι πλειοψηφίες στις δύο Ομοσπονδίες "χρησιμοποιούν" ουσιαστικά το αίτημα του κλάδου για συντονισμένο αγώνα, προκειμένου να βάλουν φρένο στις κινητοποιήσεις.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" πρότεινε επίσης χτες να κηρυχτεί 3ωρη στάση εργασίας αύριο, Πέμπτη, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής για να διευκολυνθούν δάσκαλοι και καθηγητές να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό του ΑΣΕΠ από τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς.

  • Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της κατάργησης της επετηρίδας και για την ακύρωση του διαγωνισμού, που προκηρύχτηκε με κοινή υπουργική απόφαση, κατέθεσαν προσφυγή χτες η Πανελλήνια Ενωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, οι σύλλογοι Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών των νομών Αχαϊας, Εβρου, και Βοιωτίας. Επίσης, στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο προσέφυγαν και 26 αδιόριστοι καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν τον κυβερνητικό εμπαιγμό (1999-06-10 00:00:00.0)
Παράνομοι διορισμοί εκπαιδευτικών (1998-11-18 00:00:00.0)
Παλλαϊκή απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική (1998-06-10 00:00:00.0)
Αντί για αγώνες... προσφυγή στο ΣτΕ (1998-03-10 00:00:00.0)
Συνεχίζει την παρελκυστική τακτική η πλειοψηφία (1998-03-06 00:00:00.0)
Οι πλειοψηφίες των ΔΣ μπλοκάρουν τους αγώνες (1998-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ