Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδικάζουν τη δικαστική τρομοκρατία

Μετά την προχτεσινή πρωτόγνωρη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων, σε βάρος 64 αγροτών της περιοχής, πολλοί φορείς και σωματεία από όλη τη χώρα συμπαραστέκονται στον αγώνα τους με μηνύματα. Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της την καταδίκη των 64 αγροτών και την πολιτική της κυβέρνησης, που επιχειρεί το ξεκλήρισμά τους με την υλοποίηση των αντιαγροτικών επιλογών της ΕΕ. Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να εκφράσουν για άλλη μια φορά την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών, με την παρουσία τους στο Κιλελέρ.

Η καταδίκη 64 αγροτών σε φυλάκιση, γιατί αρνήθηκαν την πολιτική του ξεκληρίσματος του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, σηματοδοτεί με ποιους τρόπους και μεθόδους θα παραδώσει η κυβέρνηση κατ' εντολή της ΕΕ στις πολυεθνικές την αγροτική γη, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".

Η Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Αττικής και Νήσων Αργοσαρωνικού Μέσης και Παράκτιας Αλιείας συμπαραστέκεται στους καταδικασθέντες αγρότες των Τρικάλων και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις του αγροτικού κόσμου, ώστε να προχωρήσει άμεσα σε επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Παράλληλα η Ομοσπονδία καλεί τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ να σταματήσουν την πολιτική κάλυψη προς την κυβέρνηση και την ΕΕ και να αγωνιστούν μαζί με τους αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ