Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρωθυπουργική διαβεβαίωση χωρίς αντίκρισμα

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου για τη μη λειτουργία του νοσοκομείου

"Η κατηγορηματική διαβεβαίωση του πρωθυπουργού τον περασμένο Σεπτέμβρη ότι το νοσοκομείο Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει το 1998, ήταν μια ακόμη υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα", επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου σε Επίκαιρη Ερώτησή του για τον υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα.

"Η υπόθεση του νοσοκομείου, συνεχίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ, έχει μπλέξει σε νέες δικαστικές περιπέτειες, γιατί το δημόσιο υποστηρίζει ότι το ίδρυμα οφείλει ακόμα 5 δισ. δραχμές, ενώ το ίδρυμα διεκδικεί από το δημόσιο 1,6 δισ. ως επιστροφή του ΦΠΑ. Ανεξάρτητα, ωστόσο, από τη βασιμότητα των όσων υποστηρίζει η μία ή η άλλη πλευρά όλοι οι φορείς της πόλης υπογραμμίζουν ότι η μη λειτουργία του νοσοκομείου είναι θέμα πολιτικό και - από αυτή την άποψη - οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες".

"Εξάλλου, επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι από κάθε πλευρά απαράδεκτο και σκάνδαλο πρώτου μεγέθους να μην μπορεί να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο, που είναι, από όλες τις απόψεις, έτοιμο εδώ και δύο χρόνια. Ετσι, με την καθυστέρηση αυτή επέρχεται μεγάλη οικονομική ζημιά, αφού απαιτούνται περίπου 2 εκατομ. δραχμές τη μέρα για τη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του κτιριακού εξοπλισμού. Παράλληλα, δαπανώνται μεγάλα οικονομικά μέσα για εξετάσεις ασθενών σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και δεν τίθενται στην υπηρεσία των ασθενών μονάδες εξοπλισμένες με μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας, όπως η ογκολογική κλινική και οι δύο γραμμικοί επιταχυντές, την ίδια στιγμή, που τα αντίστοιχα μηχανήματα του "Θεαγένειου" είναι τα μισά χαλασμένα και όλα πεπαλαιωμένα".

Ο Στ. Παναγιώτου ερωτά τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας αν υπάρχει η βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης να παραμερίσει τα όποια εμπόδια, να πάρει τις απαιτούμενες πολιτικές αποφάσεις και να θέσει σε λειτουργία το νοσοκομείο που τόσο ανάγκη έχουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης, ιδιαίτερα της υποβαθμισμένης περιοχής των δυτικών συνοικιών. Επίσης ρωτά, αν προτίθεται να επισπεύσει τις διαδικασίες έγκρισης του εσωτερικού κανονισμού, για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες πρόσληψης του προσωπικού και στελέχωσης του νοσοκομείου.

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά, αν θα διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του νοσοκομείου ή μέσα στο κλίμα των άκρατων ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση θα "πέσει" και το νοσοκομείο των Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης θύμα της ιδιωτικής κερδοσκοπίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ