Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΗΕΑ
Παρέμβαση για την ψηφιακή τηλεόραση

Παρέμβαση επιχειρεί να κάνει η ΕΣΗΕΑ με χτεσινή της ανακοίνωση, στις ραγδαίες εξελίξεις που δρομολογούνται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, ενόψει της ψηφιακής τηλεόρασης. Η ΕΣΗΕΑ ζητά από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη χορήγηση καμιάς άδειας, εάν δεν υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο, που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα, με την οποία θα δοθούν οι άδειες. Ζητά, επίσης, οι δημοσιογράφοι να έχουν αποφασιστικό ρόλο στη ρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα των νέων τεχνολογιών με την ψηφιακή τηλεόραση, που θ' αλλάξουν ριζικά το τηλεοπτικό τοπίο, συζητήθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Ενα θέμα που αφορά όχι μόνο ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αλλά ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, και τον κλάδο των δημοσιογράφων. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ζητά στο νομοθετικό πλαίσιο να καθοριστούν οι υποχρεώσεις, οι ευθύνες, τα δικαιώματα των δημοσιογράφων. Να θεσπιστούν κανόνες, που θα ρυθμίζουν τα θέματα που άπτονται άμεσα με το ζωτικό ρόλο των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ στην κοινωνία. Ρόλος που έχει να κάνει με την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων και με την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των εκπομπών.

Οι δημοσιογράφοι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ως βασικοί δημιουργοί μεγάλου μέρους του ""περιεχομένου" των ΜΜΕ, διεκδικούν αποφασιστικό ρόλο στη ρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου". Η ΕΣΗΕΑ πιστεύει ότι πριν από τη λήψη οποιωνδήποτε αποφάσεων, θα πρέπει να υπάρξει ανάλογο νομοθετικό πλαίσιο, που θα καθορίζει τους κανόνες, με βάση τους οποίους κατά τρόπο "διαφανή και αντικειμενικό θα χορηγηθούν οι άδειες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ