Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερωτας και αναρχία

Οι υπέροχοι Τζιανκάρλο Τζιανίνι και Μαριάντζελα Μελάτο,κλέβουν απόψε την κινηματογραφική "παράσταση" στην ταινία της Λίνα Βερτμίλερ "Ιστορία έρωτα και αναρχίας",που είναι και η μοναδική ταινία που αξίζει από το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Να σημειώσουμε επίσης ότι το SEVEN X για πολλοστή φορά προβάλλει την πρώτη μεγάλη επιτυχία του Αλφρεντ Χίτσκοκ "Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά", μια ταινία που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό. Ας γυρίσουμε όμως στο απολαυστικό δίδυμο Τζιανίνι και Μελάτο και στην ταινία της Βερτμίλερ "Ιστορία έρωτα και αναρχίας". Η ιστορία εξελίσσεται στις αρχές της δεκαετίας του '30 στην Ιταλία, την εποχή που κυριαρχεί ο φασισμός και ο Μουσολίνι. Τότε θα φτάσει στη Ρώμη ένας χωρικός αναρχικός ο Αντόνιο Σοφιαντίνι, με σκοπό να δολοφονήσει τον Μουσολίνι. Θα στήσει το αρχηγείο του και θα κρυφτεί σ' έναν οίκο ανοχής, επικεφαλής του οποίου είναι μια καβγατζού και πληθωρική πόρνη, η Σαλώμη, που θα τον παρουσιάσει σαν εξάδελφό της. (ΕΤ - 3 01.00)

Την ερωτική κωμωδία του Μπλέικ Εντουαρντς "Δέκα",θα μεταδώσει η ΕΤ - 1 στις 21.15.Μια από τις πιο δημοφιλείς ερωτικές κομεντί με τον Ντάντλεϊ Μουρ στο ρόλο του ερωτύλου Τζορτζ, που τα έχει όλα στη ζωή του: επιτυχία, ένα υπέροχο σπίτι και μια αξιαγάπητη ερωμένη. Αλλά μαζί με όλα αυτά έχει και τη συνήθεια να παρακολουθεί ωραίες γυναίκες και να τις... βαθμολογεί. Εκτός από τον Ντάντλεϊ Μουρ, παίζουν οι Τζούλι Αντριους, Μπο Ντέρεκ και Ρόμπερτ Γουέμπερ.

Βασισμένη σε θεατρικό έργο του Γκόγκολ είναι η φαρσοκωμωδία του Χένρι Κόστερ "Γενικός επιθεωρητής".Ο Ντάνι Κέι ερμηνεύει τον αμόρφωτο, καλόκαρδο νεαρό, που οι κάτοικοι ενός χωριού θεωρούν ότι είναι ο γενικός επιθεωρητής οικονομικών που θα τους επισκεφθεί. (SEVEN X 21.15)

"Η οργή του θεού",είναι ο τίτλος του γουέστερν που σκηνοθέτησε ο Ραλφ Νέλσον. Πρόκειται για την τελευταία ταινία της Ρίτας Χέιγουορθ, στην οποία πρωταγωνιστεί με τον Ρόμπερτ Μίτσαμ. Ο Ρ. Μίτσαμ ερμηνεύει το ρόλο ενός ιερέα που παίρνει μέρος σε μια επανάσταση σε κρατίδιο της κεντρικής Αμερικής. (ΣΤΑΡ 00.45)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ