Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Οριακό "ναι" στον πρόεδρο

Εγκρίθηκε τελικά χτες από την επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής η τοποθέτηση του καθηγητή Ν. Οικονομίδη στη θέση του προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με 24 ψήφους υπέρ, αφού δύο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαφοροποίησαν την ψήφο τους και αντί για κατά, όπως την προηγούμενη βδομάδα, ψήφισαν "παρών" (Π. Οικονόμου) ή απουσίασαν (Γ. Καψής).

Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση δεν είχε εγκριθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση αφού υπήρξε ισοψηφία, επειδή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν καταψηφίσει, γιατί σε ανύποπτο χρόνο ο Ν. Οικονομίδης είχε ταχθεί υπέρ ενός συμβιβασμού στο θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Τα 24 υπέρ ήταν των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Κατά (21), εκτός από τη ΝΔ και το ΔΗΚΚΙ, ψήφισαν και οι Λ. Βερυβάκης και Στ. Παπαθεμελής του ΠΑΣΟΚ και ο Χ. Κηπουρός. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν "παρών", ενώ υπήρξαν και δύο απουσίες. Αποχωρώντας από την επιτροπή και αρνούμενος να ψηφίσει ο Γ. Καψής έκανε λόγο για άρνηση νομιμοποίησης μίας διαδικασίας, η οποία αποτελεί εξευτελισμό της ελεύθερης έκφρασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ