Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολα τα κέρδη στο κεφάλαιο

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή στα άρθρα του αναπτυξιακού νόμου

Τα επιμέρους άρθρα του "αναπτυξιακού" νομοσχεδίου συζητήθηκαν χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα ολοκληρώσει τη διαδικασία συζήτησης του νόμου και των τροπολογιών την επόμενη βδομάδα.

Παρεμβαίνοντας χθες στη συζήτηση ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής,αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των ενισχύσεων σε επενδυτικά σχέδια και στάθηκε πιο ειδικά σε δύο χώρους:

- Στις νέες τεχνολογίες, όπου τόνισε πως "εάν δεν αναπτυχθούν από το δημόσιο αυτοί οι τομείς, δεν πρόκειται να υπηρετήσουν το λαό μας. Σήμερα έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά επιστημόνων στην πληροφορική ιδιαίτερα αλλά και στις άλλες επιστήμες με μεγάλα διπλώματα. Και όμως αυτοί οι επιστήμονες δουλεύουν ουσιαστικά φατούρα, τα κέρδη της τεχνολογίας της επιστήμης τα καρπώνονται οι ιδιώτες οι οποίοι τα πουλάνε πανάκριβα μετά στο δημόσιο".

- Επίσης, εκτενή αναφορά έκανε στο θέμα των γεωργικών συνεταιρισμών, σημειώνοντας ότι ο νόμος "εξαιρεί όλους τους μικροαγρότες, όλα τα μικρά και μεσαία νοικοκυριά, από μια επένδυση στην οποία προφανώς θα ήθελαν να προχωρήσουν. Στερεί επίσης και άλλες μορφές συνεταιρισμών οι οποίοι βρίσκονται και αναπτύσσουν δραστηριότητες. Αυτές είναι οι κοινοπραξίες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ