Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλασιέ πολυεθνικών όπλων ο Ν. Μπερνς

Καταγγέλλεται η προκλητική επίσκεψη του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λαμία και η υποτελής στάση των κυβερνητικών εκπροσώπων που τον υποδέχτηκαν. Αποδοκιμάζεται από το λαμιακό λαό

Μπορεί ο διορισμένος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, περιφερειάρχης Στερεάς Χρ. Πολυχρονίου να αισθάνθηκε "περήφανος που ο κ. πρέσβης επισκέφθηκε τη Λαμία", αλλά ούτε κατά διάνοια δεν έκφραζε τα αισθήματα του περήφανου λαμιώτικου λαού που θεωρεί τον νέο Πιουριφόι, τον Ν. Μπερνς ανεπιθύμητο στην πόλη του.

Το γεράκι της Νέας ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων, ο πλασιέ του πολέμου και των όπλων των αμερικάνικων πολυεθνικών που έφθασε χτες στη Λαμία, κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη, το Νομάρχη, το δήμαρχο Λαμίας και τον Μητροπολίτη της περιοχής. Οι προαναφερθέντες, ακολουθώντας το κυβερνητικό παράδειγμα "των ευχαριστιών στις ΗΠΑ", με τη στάση τους έδειξαν ότι, δυστυχώς, υπάρχουν μέχρι σήμερα, έστω και λίγοι,"οσφυοκάμπτες" διορισμένοι και αιρετοί που ούτε μπορούν ούτε θέλουν να σηκώσουν ανάστημα στην υποτέλεια. Ο λαμιώτικος λαός, όμως, οι απόγονοι του Αθ. Διάκου και του Αρη Βελουχιώτη την ίδια ώρα, υποδέχονταν το σύγχρονο Πιουριφόι βροντοφωνάζοντας "η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ", "Εξω οι βάσεις και τα πυρηνικά" και άλλα αντιαμερικάνικα, αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.

"Αν οι κυβερνήσεις και όλοι όσοι υποτάσσονται στη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης, υποκλίνονται στον Μπερνς, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας, το κίνημα Ειρήνης περήφανο, εκφράζοντας τα λαϊκά συναισθήματα θεωρεί ανεπιθύμητο τον Αμερικανό πρέσβη στην πόλη της Λαμίας"."Οι ηγεσίες που αγνοούν τα αισθήματα των λαών καταδικάζονται στη συνείδησή τους" υπογραμμίζει, τέλος, σε ανοιχτή επιστολή της προς το Νομάρχη και κάθε παράγοντα της υποδοχής του Αμερικανού πρέσβη, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" Ν. Φθιώτιδας στην οποία και σημειώνει χαρακτηριστικά:"Την ώρα που θα τον χαιρετάτε να θυμάστε πως είστε μόνοι σας. Την ώρα που θα υποκλίνεστε μπροστά του, να θυμάστε πως γονατίζετε εσείς και όχι ο λαμιώτικος λαός και... να θυμάστε πως αυτό που κάνετε δεν εκφράζει αυτούς που σας εξέλεξαν, ούτε σχετίζεται με αυτό για το οποίο σας εξέλεξαν και θα το βρείτε μπροστά σας".

Αποκαλυπτική για το ρόλο πλασιέ των αμερικάνικων πολυεθνικών όπλων είναι χτεσινή ανακοίνωση εταιρίας όπλων σύμφωνα με την οποία ο Ν. Μπερνς πήγε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου στο Βόλο για να πλασάρει τα αμερικάνικα μαχητικά F - 15E που έχουν φθάσει εκεί για "πτητική αξιολόγηση" προκειμένου να αγοραστούν από την ελληνική κυβέρνηση...

ΚΚΕ: Να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα

Με αφορμή την περιοδεία του Ν. Μπερνς στη Λαμία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με χτεσινή ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τον προκλητικό τρόπο που ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, ως αφεντικό επισκέπτεται τους υποτακτικούς του, αλλά και την εξίσου προκλητική στάση της κυβέρνησης που διευκολύνει αυτές τις "επισκέψεις".

Η ανακοίνωση έχει αναλυτικά ως εξής:

"Συνεχίζοντας τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, ως αφεντικό προς τους υποτακτικούς του, ο Αμερικάνος πρεσβευτής Νίκολας Μπερνς συνεχίζει να προκαλεί τον ελληνικό λαό.

Εξίσου, όμως προκλητική είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που επιτρέπει στον Ν. Μπερνς να επιθεωρεί την ΕΛ. ΑΣ., να επισκέπτεται μαζικούς φορείς, να ελέγχει τη λειτουργία κρατικών επιχειρήσεων, να πραγματοποιεί απευθείας επαφές για οικονομικά θέματα.

Το γεγονός, ότι η ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διευκολύνει τον εκπρόσωπο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην προσπάθεια να παρουσιάζει με εξωραϊσμένο προσωπείο τη δολοφονική δράση του, είναι αποτέλεσμα της συνολικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, του αμίμητου "ευχαριστούμε τις ΗΠΑ".

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να συνεχίζει αυτή την τακτική, που προσβάλλει βάναυσα την ιστορία του ελληνικού λαού, τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του και τα αναρίθμητα θύματα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη χώρα μας και διεθνώς.

Το αιματοκύλισμα των λαών, από τη Βοσνία μέχρι το Κοσσυφοπέδιο και τον Περσικό Κόλπο, αποκρουστικό έργο του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναδείχνει το πραγματικό πρόσωπο των δήθεν συμμάχων μας και πρέπει να συνεγείρει όλους τους εργαζόμενους, όλο τον λαό.

Στην ασύδοτη δραστηριότητα του Ν. Μπερνς πρέπει να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα. Οι κινήσεις των διπλωματών έχουν ορισμένα όρια! ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ