Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστική "πινελιά"

Στο χώρο του συνεδρίου διαδήλωσαν οι, απλήρωτοι από το Νοέμβρη, εργάτες της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ

Στο χώρο του 29ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ μετέφεραν χτες τον αγώνα τους από τη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Ξύλου ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ, που παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Νοέμβρη.Οι εργαζόμενοι με πανό και μοιράζοντας προκηρύξεις, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια που θέλουν την επιχείρηση κλειστή και απαίτησαν από την κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της και να διασφαλιστεί η εργασία τους.

"Στόχος μας - μας είπε ο Π. Χατζάκος,μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων - είναι η δημοσιοποίηση του προβλήματός μας, η διαμαρτυρία μας προς τον υπουργό Εργασίας που βρίσκεται εδώ, αλλά και προς τα πολιτικά κόμματα".

Η ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία ξύλου στην Ελλάδα και απασχολεί περίπου 600 εργαζόμενους. Τα προβλήματά της άρχισαν το 1993 εξαιτίας της μεγάλης πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας, αλλά και λόγω του εμπάργκο στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Το 1994 συντάχθηκε "μελέτη βιωσιμότητας" με τη συμμετοχή τραπεζών, που προέβλεπε δεκαετή ρύθμιση χρεών, αλλά δε δόθηκε κεφάλαιο κίνησης για τη λειτουργία της επιχείρησης. Παρ' όλα αυτά και με την οικονομική ενίσχυση από ορισμένες τράπεζες καταφέρνει να έχει σημαντικά κέρδη.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι συγκεκριμένοι οικονομικοί κύκλοι έχουν πάρει απόφαση για το κλείσιμο της επιχείρησης και δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν πιο δυναμικά τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ