Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΦΑΛΗΡΟΥ
Μαζικές απολύσεις 350 εκτάκτων!

Ως "εργαζόμενοι μιας μέρας" απολύθηκαν άνθρωποι που δούλευαν ακόμα και δεκαετίες σε καθεστώς ομηρίας!

Σαν "εργαζόμενοι μιας μέρας" (!) απολύθηκαν προχτές το βράδυ 350 έκτακτοι εργαζόμενοι του Ιπποδρόμου Φαλήρου, πολλοί από τους οποίους δούλευαν με τέτοιες συμβάσεις ακόμη και δεκαετίες!

Με αυτό τον τραγικό τρόπο, της απόλυσης, "λύνει" λοιπόν η διοίκηση του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) το καθεστώς ομηρίας χιλίων και πλέον εκτάκτων - λιγότερων πλέον μετά τις απολύσεις - προσθέτοντας νέους άνεργους και αφήνοντας βέβαια ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων απολύσεων.

Οι απολυμένοι και εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοί τους εργάζονταν σε καθεστώς ομηρίας, λόγω της σύμβασης που προέβλεπε την ανανέωσή της καθημερινά! Δηλαδή, τυπικά, "απολύονταν" κάθε βράδυ και "επαναπροσλαμβάνονταν" την επόμενη μέρα! Οι έκτακτοι εργάζονται τρεις μέρες τη βδομάδα, ενώ το μεροκάματο αυτή τη στιγμή είναι μόλις 3.200 δραχμές! Εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν - και ακόμη 50 συνάδελφοί τους, που κι αυτοί περιμένουν να απολυθούν, δηλαδή 400 άνθρωποι συνολικά - βρίσκονταν εκτός εργασίας ως "πλεονάζοντες" και απλώς πήγαιναν στον ιππόδρομο περιμένοντας την απόλυση που τελικά έγινε.

Η κατάσταση αυτή ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι, όταν εισήλθε η μηχανοργάνωση σε μέρος των υπηρεσιών, χωρίς όμως να υπάρχει η παραμικρή μέριμνα εκ μέρους της διοίκησης για τους έκτακτους, ενώ η επικείμενη μετατροπή του ΟΔΙΕ σε Ανώνυμη Εταιρία - σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια - δεν προμηνύει τίποτα καλό για τους εργαζόμενους. Ετσι λοιπόν 400 εργαζόμενοι βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς αντικείμενο εργασίας.

Η διοίκηση ζήτησε από τους εργαζόμενους στοιχεία - όπως γραμματικές γνώσεις, ηλικία και εισόδημα - για να θεσπίσει ορισμένα κριτήρια πλήρωσης των θέσεων εργασίας, που μετά την είσοδο των νέων τεχνολογιών είναι 614, αλλά δεν έλαβε κανένα μέτρο έτσι ώστε να απορροφηθεί το πλεονάζον προσωπικό σε άλλες υπηρεσίες. Να σημειωθεί, επίσης, ότι με το εργασιακό καθεστώς που επικρατεί στον Ιππόδρομο, η διοίκηση ουσιαστικά χρησιμοποιεί το προσωπικό κατά το δοκούν, αλλάζοντας για παράδειγμα πόστα κατά τη διάρκεια της δουλιάς, ενώ απολύσεις γίνονταν κατά διαστήματα και τα προηγούμενα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ