Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ
Το ορέγονται διάφορα συμφέροντα

Αντί για ενιαίο πάρκο μεθοδεύεται αρπαγή του χώρου, κατήγγειλε με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης

Επιβεβαιώθηκαν χτες στη Βουλή οι φόβοι των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής γύρω από το Γουδί ότι ο χώρος του στρατοπέδου στην περιοχή αντί για ενιαίο πάρκο θα τεμαχιστεί και θα εκχωρηθεί σε διάφορα συμφέροντα.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης,καταγγέλλοντας τις επιδιώξεις για κατάτμηση του χώρου και για αρπαγή του, αναφέροντας ως παράδειγμα την πρόθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να μεταφέρει στο Γουδί το γήπεδό της. Ανησυχίες επίσης εκφράζονται και για τα προγραμματιζόμενα έργα για την Ολυμπιάδα του 2004, που θα αλλοιώσουν το χαρακτήρα του χώρου.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης επιβεβαίωσε ουσιαστικά τις παραπάνω καταγγελίες, λέγοντας ότι η κατασκευή αθλητικών χώρων δεν είναι έξω από τις προβλέψεις του σχεδίου για το συγκεκριμένο χώρο. Είπε επίσης ότι επιδιώκεται η απομάκρυνση του Παναθηναϊκού από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες ότι το νέο γήπεδο υπάρχει σκέψη να γίνει στο Γουδί. Για το θέμα αυτό είπε ότι θα γίνει συνάντηση του υπουργείου με την ΠΑΕ και τους Δήμους Ζωγράφου και Αθηνών, ενώ για τις εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας είπε ότι θα επιδιωχτεί να είναι συμβατές με το χαρακτήρα της περιοχής.

Πρέπει να γίνει πάρκο σε ενιαίο χώρο, όπως ακριβώς ζητάνε οι κάτοικοι, είπε στην τοποθέτησή του ο Μ. Αγγουράκης, καταγγέλλοντας ότι το υπουργείο Αμυνας προβάλλει οικονομικά προβλήματα για τη μεταφορά του στρατοπέδου, ενώ και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχεδιάζει την επέκταση της Σχολής Αστυνομίας που λειτουργεί στο χώρο, γεγονότα που υπονομεύουν την αξιοποίηση του χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ