Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ματιές στους δήμους

Αφιερωμένη στον Απόστολο Τσιμόγιαννη (1930 - 1993), με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από το θάνατό του, είναι η έκθεση που διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Ιλίου (Αγ. Φανουρίου 99) αύριο (7.30μ.μ.). Στην έκθεση θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της μακρόχρονης και πολύμορφης δημιουργίας του καλλιτέχνη. Πρόκειται για έργα μεταλλοτεχνίας, ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής. Ο Απ. Τσιμόγιαννης, γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Βύρωνα. Οι παιδικές του αναμνήσεις ήσαν γεμάτες από εικόνες κατοχικής πείνας, ενός φρικτού πολέμου και της αντίστασης στον κατακτητή. Φύση καλλιτεχνική, παράλληλα με τη δουλιά του, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, σκάλιζε τα μάρμαρα, δούλευε το χαλκό και άλλα μέταλλα. Δύο ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, αλλά και εκατοντάδες έργα, που κοσμούν εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους κτιρίων, είναι το έργο του, μέχρι το Μάρτη του 1993, που "έφυγε" από κοντά μας.

  • Συνεχίζεται μέχρι τις 18 Μαρτίου, η έκθεση έργων ζωγραφικής, σχεδίου και γλυπτικής του Δήμου Φλέσσα,που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" του Δήμου Αθηναίων. Ο καλλιτέχνης, μέσα από μια πολυδιάστατη εκδοχή και με λυρισμό, άλλοτε με δραματικούς τόνους και άλλοτε με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, ασκεί έμμεση κοινωνική κριτική, σε καυτά προβλήματα της εποχής μας.
  • Το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας του Δήμου Ζωγράφου,διανύοντας το δέκατο τρίτο χρόνο λειτουργίας του, θα παρουσιάσει στις 18 Μαρτίου (7.30μ.μ.) έργα φωτογραφίας των δευτεροετών μαθητών του της περιόδου 1996 - 1997. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου (Γουναροπούλου 6, Ανω Ιλίσια).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ