Τρίτη 17 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δήλωση του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκη

Ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκης,με δήλωσή του στην εκδήλωση των αγροτών στο Κιλελέρ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης για νέα εφάπαξ υποτίμηση της δραχμής, τόνισε:

"Τι να πρωτοσχολιάσω από όλα. Την αφερεγγυότητα της κυβέρνησης, να λέει μέχρι προχτές ότι είναι μονόδρομος η "σκληρή" δραχμή, και να έρχεται την άλλη μέρα να εξαγγέλλει υποτίμηση. Τι να σχολιάσω, το γεγονός ότι προχτές την Παρασκευή μέσα σε πέντε ώρες κλέψανε 300 δισεκατομμύρια. Πώς το μάθανε, πού το μάθανε αυτό, ποιος το διέδωσε; Αλλά αυτά δε με εκπλήσσουν, είναι συνήθεια της κυβέρνησης αυτής. Το βασικό είναι ότι αύριο και του λόγου σας θα αγοράζετε 14 και μισό ακριβότερα τα προϊόντα από ό,τι σήμερα και θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι. Ορισμένοι θα κερδίσουν, ελάχιστοι αυτοί που θα κερδίσουν, που θα εκμεταλλευτούν την υπόθεση. Και δεν είναι δε μονάχα αυτό. Αυτή είναι η άμεσα οικονομική πλευρά της υπόθεσης, που θα τη δει ο κόσμος αμέσως. Αλλά ο Παπαντωνίου θα εξαγγείλει και ορισμένες άλλες διαρθρωτικές αλλαγές σαν συνέπεια αυτής της υποτίμησης. Πάντως, ένα πρέπει να περιμένετε, ότι θα είναι σε βάρος των εργαζομένων και όφελος του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου".

Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη θέση ότι "κάποιοι ζήτησαν να απομακρυνθεί ο Παπαντωνίου", ο Χ. Φλωράκης απάντησε:

"Κοιτάχτε, εμείς ζητάμε να φύγει η κυβέρνηση, δεν είναι ζήτημα Παπαντωνίου. Γιατί ο Σημίτης είναι καλύτερος; Ο Σημίτης τούς κρατάει όλους αυτούς και ποτέ δεν είχαμε τέτοια κατάντια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ