Τετάρτη 18 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΧΟΝΕΣ
στήνουν για το λαό

Να πραγματοποιηθεί άμεσα συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή, σχετικά με την υποτίμηση της δραχμής και τα κυβερνητικά μέτρα που τη συνοδεύουν, ζητά το ΚΚΕ, με επιστολή της ΓΓ της ΚΕ, Αλ. Παπαρήγα

Πληθαίνουν ραγδαία οι ανατιμητικές τάσεις στην αγορά - σε εισαγόμενα είδη, αλλά και εγχώρια - ως συνέπεια της υποτίμησης της δραχμής και των κερδοσκοπικών τάσεων διάφορων "αετονύχηδων" της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας". Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός και άλλα κυβερνητικά στελέχη εμφανίστηκαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις πρώτες αντιδράσεις των διεθνών χρηματαγορών, με βασικό επιχείρημα την εισροή εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, που σημειώνεται τις τελευταίες δυο μέρες. Ενα γεγονός, όμως, που δεν αποδείχνει τίποτε άλλο, παρά την ασύδοτη κερδοσκοπία των πολυεθνικών, σε βάρος της εθνικής οικονομίας και των εργαζομένων, αφού το κάθε δολάριο, που "μπαίνει" πλέον στη χώρα, δραχμοποιείται με τη νέα ισοτιμία.

Κι ενώ η λαϊκή δυσφορία και αγανάκτηση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική του "μονόδρομου" της ΟΝΕ είναι πανθομολογούμενη και τα συνδικάτα προετοιμάζουν τις αντιδράσεις τους, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,ζήτησε χτες να πραγματοποιηθεί άμεσα συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. "Επειδή πρόκειται για ένα ολόκληρο θέμα με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες, για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και την ελληνική οικονομία, επιβάλλεται να υπάρξει δημόσια συζήτηση στη Βουλή", σημειώνει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό.


ΣΕΛ.  5   -   10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ