Τετάρτη 18 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αυτή η κυβέρνηση υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο

Δήλωση του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκη

Την επισήμανση ότι "αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση του μεγάλου κεφαλαίου και υπηρετεί τα συμφέροντά του", έκανε προχτές ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕΧ. Φλωράκης.Οταν κλήθηκε από δημοσιογράφο της Θεσσαλίας να σχολιάσει την απόφαση των Βρυξελλών για την υποτίμηση της δραχμής, ο Χ. Φλωράκης δήλωσε:"Εκείνο που σήμερα θα αγόραζες με 100 δραχμές, τώρα θα το αγοράζεις με 115 δραχμές. Το γεγονός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους, οι οποίοι γίνονται φτωχότεροι. Ας σκεφτούν, λοιπόν, τη σημασία που έχει το αίτημα του Κόμματος, που παλεύει για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή. Αν, παραδείγματι, υποτιμιέται η δραχμή 14%, αλλά αυξάνονται και 14% τα μεροκάματα, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, πέρα από τ' άλλα.

Είναι πολλά τα ζητήματα. Δεν είναι μονάχα το ποσοστό της υποτίμησης. Μιλάνε και για κάτι διαρθρωτικές αλλαγές. Τι συγκεκριμένα και πώς θα εκφραστούν, ακόμα δεν έχουν μιλήσει. Για ένα πρέπει να είμαστε βέβαιοι: Οτι πάλι θα είναι σε βάρος των εργαζόμενων. Πρέπει να καταλάβετε ότι η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση του μεγάλου κεφαλαίου. Κυβέρνηση, που υπηρετεί τα συμφέροντά του.

Κοιτάξτε να δείτε: Φωνάζουν όλοι τώρα, πώς διέρρευσε το μυστικό; Κανένας δε λέει ότι την Παρασκευή το απόγευμα μια ξένη τράπεζα πήγε και απέσυρε από την Τράπεζα της Ελλάδος ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Καλά, δεν ήξερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ότι θα αναγγελθεί η υποτίμηση; Γιατί τα έδωσε; Ξέρετε τι βγαίνει απ' αυτήν την υπόθεση: Αυτή η διαφορά εκφράζεται σε 30 δισεκατομμύρια. Το να έδινε τώρα και 5 δισεκατομμύρια ρεγάλο σε όποιον έκανε τη δουλιά, δεν είναι τίποτα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ