Τετάρτη 18 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να συζητηθεί στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών

Να πραγματοποιηθεί άμεσα συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή σχετικά με την υποτίμηση της δραχμής και τα κυβερνητικά μέτρα που ακολουθούν, ζητά το ΚΚΕ με επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της Αλ. Παπαρήγα, που απευθύνει προς τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και τον πρόεδρο της κυβέρνησης Κώστα Σημίτη με την ιδιότητά της ως προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, αναφέρεται:

"Κύριε Πρωθυπουργέ.

Η απόφαση για υποτίμηση της δραχμής και τα συνοδευτικά μέτρα για τα οποία η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, πέρα από τις άμεσες επιπτώσεις στα πλατιά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, βάζουν "επί τάπητος" τις αντιλαϊκές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό σύστημα, στο εργατικό εισόδημα, στις κοινωνικές δαπάνες και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Επειδή πρόκειται για ένα ολόκληρο θέμα με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και την ελληνική οικονομία, επιβάλλεται να υπάρξει δημόσια συζήτηση στη Βουλή. Για το λόγο αυτό ζητάμε, με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, να πραγματοποιηθεί άμεσα διάλογος σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων είτε σύμφωνα με το άρθρο 142Α του κανονισμού της Βουλής("ανακοινώσεις ή δηλώσεις της Κυβέρνησης για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση"), είτε σύμφωνα με το άρθρο 143 ("συζήτηση προ ημερησίας διάταξης")".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ