Τετάρτη 18 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
"Ανατιμημένη" θρασύτητα

Στο ίδιο μήκος κύματος της... ανατιμημένης θρασύτητας που ακολουθεί μετά την υποτίμηση της δραχμής κινήθηκε και χτες η κυβέρνηση. Ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου έσπευσε να μιλήσει για "θετική ανταπόκριση των αγορών" στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, ενώ δε δίστασε να προκαλέσει το κοινό αίσθημα, αναφέροντας ότι "η δραχμή παραμένει ανατιμημένη" στα πλαίσια της νέας υποτιμημένης ισοτιμίας! Μάλιστα, ο κ. Ν. Αθανασάκης επιχείρησε να εμφανίσει σαν... ανύπαρκτες τις συνέπειες της υποτίμησης, λέγοντας ότι οι αυξήσεις στις τιμές των πετρελαίων και της βενζίνης "ήταν πολύ μικρότερες από τις αυξήσεις που είχαν προαναγγελθεί"... Ας σημειωθεί ότι τα παραπάνω υποστηρίζονται τη στιγμή που στην Ελλάδα οι τιμές των υγρών καυσίμων αυξήθηκαν προχτές - για πρώτη δόση - κατά 3 περίπου δραχμές, όταν διεθνώς οι τιμές πέφτουν κατά 11 δραχμές!

Παράλληλα, ο εκτελών χρέη εκπροσώπου δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε τηλεφωνικά το Σάββατο από τον πρωθυπουργό για τις κυβερνητικές κινήσεις και επανέλαβε ότι η κυβερνητική "απόφαση είναι να κινηθούμε για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς", που σημαίνει ότι αυτά που προβλέπονταν "να γίνουν στα επόμενα 3 χρόνια τώρα θα γίνουν εντός 18 μηνών"... Ας σημειωθεί, επίσης, πως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο εξοπλιστικό πρόγραμμα, λόγω της υποτίμησης.

Τέλος, ο Ν. Αθανασάκης δεν παρέλειψε να ακολουθήσει την τακτική της παρωχημένης δικομματικής "κοκορομαχίας", αφού, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ για τη διαρροή της πληροφορίας περί υποτίμησης, μίλησε για "διαρκή υποτίμηση" της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ