Τετάρτη 18 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενα βήμα ελπίδας για το ΜΙΝΙΟΝ

Ενα βήμα στην κατεύθυνση της συνέχισης της λειτουργίας του ΜΙΝΙΟΝ έγινε χτες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, όπου εκδικάστηκε - μετά από δύο αναβολές - η αίτηση της επιχείρησης για ένταξή της στη διαδικασία του άρθρου 44 του Ν. 1892. Το άρθρο αυτό αφορά στο διακανονισμό των χρεών της επιχείρησης, εάν και εφόσον συμφωνούν οι πιστωτές, στους οποίους οφείλεται το 60% του συνολικού χρέους της επιχείρησης. Αν το δικαστήριο εγκρίνει την αίτηση, τότε οι πιστωτές αυτοί αναλαμβάνουν και τη διοίκηση της επιχείρησης.

Το δικαστήριο αποφάσισε χτες να αφήσει ανοιχτό το φάκελο της υπόθεσης έως την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να κατατεθούν και οι αποφάσεις των ασφαλιστικών ταμείων, στα οποία οφείλονται εισφορές, για το αν συμφωνούν με την παραπάνω διαδικασία. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ταμείων θα συνεδριάσουν για το θέμα αυτό μέσα στη βδομάδα. Αξίζει να αναφερθεί ότι χτες στο Εφετείο θετική στάση κράτησαν εταιρίες, των οποίων οι παρεμβάσεις στο παρελθόν ήταν αρνητικές για τη λειτουργία του καταστήματος.

Οι εργαζόμενοι - που από πολύ νωρίς είχαν κατακλύσει το δικαστήριο - αμέσως μετά πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση, όπου εκτιμήθηκε ως θετική η εξέλιξη, αφού - όπως επισήμαναν - αν δινόταν και άλλη αναβολή, θα ισοδυναμούσε με τελειωτικό χτύπημα, δεδομένου ότι είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες.

Για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο του ΜΙΝΙΟΝ άνοιξαν λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 129/49869460. Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους εκφράζει ο Σύλλογος Γυναικών Υμηττού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ