Τετάρτη 18 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Νεκρώνουν" σήμερα τα λιμάνια

Απεργούν προειδοποιητικά οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

"Νεκρώνουν" σήμερα όλα τα λιμάνια της χώρας,καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν προειδοποιητική 24ωρη απεργία,απαιτώντας από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση των λιμανιών. Στα πλαίσια της απεργίας θα πραγματοποιηθεί πορεία στις 10.30 στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας τονίζει ότι η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά τη θέση του συνδικαλιστικού κινήματος για την αξιοποίηση του σημερινού νομικού καθεστώτος, το οποίο αντέχει με επιτυχία 60 χρόνια, διατηρεί τα Λιμάνια επικερδείς επιχειρήσεις με μεγάλη προσφορά στην εθνική οικονομία, στο κοινωνικό σύνολο και στην κρίσιμη υπόθεση της Εθνικής Ασφάλειας. "Προειδοποιούμε - υπογραμμίζεται - την κυβέρνηση αν δεν αντιληφθεί τις ευθύνες της, θα είναι υπεύθυνη για τη δυναμική κλιμάκωση των αγώνων". Απόφαση για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία πήρε και η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή της, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας" τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια είναι πεισμένοι ότι μόνο με αγωνιστικές δυναμικές κινητοποιήσεις μπορούν να βάλουν φραγμό και να ματαιώσουν την επιχειρούμενη, από την κυβέρνηση, ιδιωτικοποίηση με την αλλαγή του νομικού τους πλαισίου που προωθεί. "Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, σημειώνει η ΔΕ, στην 24ωρη απεργία είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη, καθώς οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στις κινητοποιήσεις με μεγάλη αγωνιστική διάθεση και αποφασιστικότητα, η οποία ενισχύθηκε με την εξαγγελία των πρόσφατων μέτρων της κυβέρνησης".

"Τα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου - συνεχίζει - θα πρέπει να προχωρήσουν στην ανάπτυξη του αγώνα με ένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων που θα αναδείξει το πρόβλημα, θα ασκεί συνεχή πίεση σε κυβέρνηση - διοίκηση, θα πετυχαίνει την αλληλεγγύη και άλλων στρωμάτων και θα εξασφαλίζει το μακροχρόνιο του αγώνα μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματος για διατήρηση του ΝΠΔΔ για τα λιμάνια. Είναι επιτακτικά αναγκαίο το πρόγραμμα κινητοποιήσεων να εξασφαλίσει το συντονισμό και την κοινή δράση, πρώτα απ' όλα, και με άλλους χώρους του δημοσίου που αγωνίζονται με τα ίδια αιτήματα, αλλά και γενικότερα με όποιους αντιστέκονται και αντιπαλεύουν την κυβερνητική πολιτική του ξεπουλήματος και της ανατροπής των καταχτημένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων".

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγών των εργαζομένων στα λιμάνια, παίρνοντας μέρος στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ