Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σήμερα το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού

Πανελλαδική συγκέντρωση στις 10.30πμ στην πλατεία Κάνιγγος

Στην πλατεία Κάνιγγος συναντώνται σήμερα στις 10.30πμ τα αγωνιστικά βήματα των συνταξιούχων όλων των Ταμείων και από όλες τις περιοχές της χώρας, που συμμετέχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας.Με τη σημερινή κινητοποίηση οι απόμαχοι της δουλιάς στέλνουν το πρώτο μαχητικό μήνυμα αντίστασης μετά τη νέα καταιγιστική επίθεση της κυβέρνησης με την υποτίμηση και όλα τα σαρωτικά συνοδευτικά μέτρα.

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης και απορρίπτουν την αύξηση - κοροϊδία του 3,7, που για 600.000 συνταξιούχους μεταφράζεται σε 65 έως 130 δραχμές τη μέρα! Σημειώνουν ακόμα ότι η υποτίμηση της δραχμής "χτυπάει" ιδιαίτερα τους συνταξιούχους και το πενιχρό τους εισόδημα.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα παρακάτω αιτήματα: Συντάξεις για όλα τα Ταμεία ίσες με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη. Να αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με τις συμβάσεις εργασίας και τα οικεία καταστατικά των Ταμείων που προβλέπουν το 80% των αποδοχών των εργαζομένων. Αυξήσεις σύμφωνα με την Εθνική Σύμβαση Εργασίας για την προστασία του εισοδήματός τους. Κατάργηση των ειδικών κρατήσεων από τις συντάξεις τους όπως προβλέπει ο Ν. 2084/92. Κατάργηση της παρακράτησης φόρου από τις επικουρικές συντάξεις. Να μην "αγγιχτούν" η κοινωνική ασφάλιση και τα αποθεματικά των Ταμείων. Να καταργηθεί η λίστα των φαρμάκων και να μην αυξηθούν τα νοσήλια.

Και στην Καβάλα

Συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα στην Καβάλα και οι συνταξιούχοι Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Εξάλλου, αύριο Παρασκευή οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Καβάλας συνέρχονται σε Γενική Συνέλευση στις 10 πμ στο ΕΚΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ