Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συντονισμένα πυρά!

Πανεργατική συγκέντρωση τη Δευτέρα 23 του Μάρτη, στην πλατεία Κάνιγγος, οργανώνουν Ομοσπονδίες και δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία. Κλιμάκωση με απεργιακή κινητοποίηση στις 2 του Απρίλη. Στη συγκέντρωση καλεί και η Επιτροπή Ανέργων Αθήνας

Να συντονίσουν τη δράση τους με τις πέντε Ομοσπονδίες και να συμμετάσχουν στην κοινή συγκέντρωση που διοργανώνουν τη Δευτέρα 23 Μάρτη, στις 5.30μμ, στην πλατεία Κάνιγγος, ενάντια στη νέα κυβερνητική λαίλαπα και διεκδικώντας ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις, αποφάσισαν χτες το βράδυ δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας, που συμμετείχαν σε σύσκεψη που κάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων.Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Κλάδων Ενδυσης, Εργαζομένων στο Φάρμακο, Λογιστών και Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 του Απρίλη. Την ίδια μέρα προσανατολίζονται σε απεργιακή κινητοποίηση και άλλα σωματεία, πέραν αυτών που ανήκουν στη δύναμη των Ομοσπονδιών.

Μιλώντας στη χτεσινή σύσκεψη η Χριστίνα Τσεντούρου, πρόεδρος του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης, σημείωσε ότι η σύσκεψη είναι συνέχεια ανάλογων πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων που έχει αναπτύξει η Συντονιστική Επιτροπή. Ωστόσο, το "έκτακτο" της σύγκλισής της είναι αποτέλεσμα των νέων σαρωτικών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιταχύνει την εφ' όλης της ύλης επίθεσή της σε βάρος των εργαζομένων κάτω από τις πιέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης, ξένων κέντρων και πολυεθνικών. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει τόσο την υποτίμηση, όσο και το νέο πακέτο μέτρων σαν "αναγκαίο κακό", ενώ σημείωσε ότι σ' αυτή τη λογική βοηθούν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και εκείνα τα κόμματα τα οποία κριτικάρισαν απλώς πλευρές των μέτρων και κυρίως τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Η συνδικαλίστρια αναφέρθηκε και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία όπως τόνισε δεν έχει διάθεση να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων, κάτι που φάνηκε και στο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, όπου ενώ είχε την ευκαιρία να αποφασίσει μαζί με όλους αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, δεν το έκανε. Σε άλλο σημείο της ομιλίας της σημείωσε πως "σήμερα βρισκόμαστε εδώ κυρίως για να οργανώσουμε την πάλη μας, τα μέτρα είναι τέτοια που απαιτούν και πιο αποφασιστική αγωνιστική αντίδραση". Τέλος, τόνισε την ανάγκη "να εμπνεύσουμε έτσι τους εργαζόμενους ώστε η οργή που ήδη νιώθουν, να μετατραπεί σε συλλογικούς αγώνες", καθώς και την ανάγκη να αναδειχτεί "η μέρα της 2ας Απρίλη, σε μέρα απεργιακής κινητοποίησης των εργαζόμενων".

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των πέντε Ομοσπονδιών που είχαν την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης, αλλά και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα Ανέργων Αθήνας.Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να σταλεί μήνυμα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των συνταξιούχων. Για την προετοιμασία της συγκέντρωσης και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία της, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, πικετοφορίες στις γειτονιές κ.ά.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση για "να διαδηλώσουμε ενάντια και στα νέα αντεργατικά - αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης και των αφεντικών της", απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας.Η Ομοσπονδία καλεί επίσης σε προσυγκέντρωση στις 5 το απόγευμα, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Αρτα

Σε πανεργατική συγκέντρωση, αύριο Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Μονοπωλίου καλεί εργαζόμενους και άνεργους της πόλης, η Επιτροπή Συνδικαλιστών Αρτας για να διαδηλώσουν ενάντια στα τελευταία σαρωτικά κυβερνητικά μέτρα και να διεκδικήσουν Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με 8.000 δρχ. βασικό μεροκάματο και 200.000 δρχ. βασικό μισθό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ