Παρασκευή 20 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Δε θέλουν καν συζήτηση για τα μέτρα

Ενημέρωση το ταχύτερο δυνατόν για τις επιπτώσεις από την υποτίμηση της δραχμής και τα συναφή μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στο Δήμο Αθηναίων και τον αντίκτυπο που θα έχουν αυτές στους δημότες ζήτησε ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων. Αυδής,κατά την έναρξη της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Λεων. Αυδής κάλεσε τη διοίκηση του δήμου να ενημερώσει αναλυτικά σε επόμενη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο για τον τρόπο που σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις που θα προκύψουν, αν πρόκειται να αναστείλει την εκτέλεση έργων που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου ή αν θα προχωρήσει αντίθετα σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Επιπλέον, ζήτησε να υπάρξει πληροφόρηση σχετικά με την ύπαρξη υποχρεώσεων του δήμου σε συνάλλαγμα ή με ρήτρα συναλλάγματος από δάνεια ή προμήθειες, καθώς και για την αύξηση του κόστους των προμηθειών του δήμου και το ενδεχόμενο νέας περικοπής των εσόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την πρόταση του επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" υιοθέτησε και η δημοτική σύμβουλος Ηρα Βαλσαμάκη,η οποία σημείωσε ότι το θέμα της υποτίμησης θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς θα έχει προεκτάσεις στην πολιτική τελών του δήμου. Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή, εκτιμώντας ότι δεν "αναμένονται" (;) σημαντικές μεταβολές στα έξοδα και τα έσοδα του δήμου, έδειξε ότι δε θεωρεί πως υπάρχει ανάγκη για μια τέτοια συζήτηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ