Τρίτη 24 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο εργασιακός μεσαίωνας

Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός εργασίας που προωθεί η κυβέρνηση

Ο νέος κανονισμός εργασίας, που επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, υπό τον ωμό εκβιασμό ότι αν δε γίνει αποδεκτός από τους εργαζόμενους, η ΟΑ θα κλείσει, συνιστά εκ βάθρων ανατροπή του μισθολογικού, συνταξιοδοτικού, ασφαλιστικού, εργασιακού καθεστώτος στην εταιρία.

Ακόμα και η διατύπωσή του παραπέμπει σε φασιστικό διάγγελμα!

"Από έναρξη ισχύος του παρόντος κανονισμού καταργείται κάθε διάταξη Νόμου, κανονισμού εργασίας, ειδικής ή γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας ή απόφασης πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας διαιτητικής απόφασης ή πρακτικού συμφωνίας ή άλλης όμοιας φύσης συλλογικής συμφωνίας, όρου ατομικής σύμβασης εργασίας ρητού ή λόγω μακροχρόνιας εφαρμογής καθιερωμένου, απόφασης της διοίκησης της ΟΑ ή των εντεταλμένων οργάνων της ή γενικά κάθε συμβατικής ή μονομερούς δικαιοπραξίας της διοίκησης, η οποία συναρτάται ή ρυθμίζει ή γενικώς αναφέρεται σε οποιοδήποτε θέμα έχει σχέση με τους οριοθετούμενους από τον παρόντα κανονισμό εργασίας όρους εργασίας και απασχόλησης του προσωπικού της ΟΑ" αναφέρεται επί λέξει στη δεύτερη σελίδα του κειμένου, το οποίο, σημειωτέον, είναι ανυπόγραφο!

Μεταξύ των μέτρων - φωτιά που περιλαμβάνει είναι:

- Μείωση των αποδοχών μέχρι και 30% και διετές πάγωμα των μισθών, με παράλληλη αύξηση των ωρών απασχόλησης μέχρι και 55 ώρες τη βδομάδα.

- Θέσπιση ελαστικού και διακεκομμένου ωραρίου και καθιέρωση της μερικής απασχόλησης.

- Κατάργηση των ΣΣΕ και όλων των πρακτικών συμφωνίας και θέσπιση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, τις οποίες θα κληθούν να υπογράψουν το επόμενο διάστημα όλοι οι εργαζόμενοι.

- Σημαντική υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δραστικές περικοπές στα επιδόματα και το εφάπαξ, αυστηρές πειθαρχικές ποινές, που φτάνουν μέχρι απόλυση, ενώ αποκλείονται από τα πειθαρχικά όργανα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

- Σημαντική αύξηση στις ώρες πτήσης και απασχόλησης του ιπτάμενου προσωπικού, με ταυτόχρονη μείωση των συνθέσεων στα πληρώματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ