Τρίτη 24 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αγωνιστική απόρριψη της τρομο-λίστας

Συγκέντρωση την Πέμπτη, ώρα 10π.μ., στο υπουργείο Υγείας

Με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας την ερχόμενη Πέμπτη, ώρα 10 π.μ., απαντούν οι εργαζόμενοι στο Κρατικό της Νίκαιας στις τρομοκρατικές λίστες που ζήτησε η Διοίκηση του νοσοκομείου για όσους παίρνουν μέρος στην επίσχεση εργασίας που άρχισαν απ' τις 16.3.1998. Οι εργαζόμενοι έχουν και τη συμπαράσταση των γιατρών του Κρατικού, ενώ καλούν στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας τους εργαζόμενους απ' όλα τα νοσοκομεία του Πειραιά.

Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν ομόφωνα να προσφύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα για τις ονομαστικές λίστες όσων συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου υπογραμμίζει ότι κανένας προϊστάμενος τμήματος δεν υποχρεούται να δηλώνει ονόματα εργαζομένων που συμμετέχουν στην επίσχεση, αφού είναι η πρώτη νόμιμη άμυνά τους, όταν ο εργοδότης δεν τους πληρώνει.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Νίκαιας θα αντιμετωπίζουν μόνο τα άκρως επείγοντα περιστατικά και θα βρίσκονται όλοι στο χώρο εργασίας, αν και "δεν είναι υποχρεωμένοι", όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, αφού στη συγκεκριμένη μορφή κινητοποίησης δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας. Από χτες έκλεισαν και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και αντιμετωπίζονται μόνο όσα περιστατικά νοσηλεύονται ήδη ή όσα εισάγονται σε ημέρα εφημερίας.

Οπως τόνισαν, το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα είναι η έλλειψη προσωπικού. Ενδεικτικά ανέφεραν πως ο Οργανισμός του Νοσοκομείου προβλέπει 384 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού από τις οποίες οι 206 είναι κενές, αλλά και 358 θέσεις βοηθητικού προσωπικού από τις οποίες οι 138 είναι κενές! Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση αρνείται να κάνει προσλήψεις... Παράλληλα, με το πρόσχημα της τροποποίησης του άρθρου 18 του Νόμου 2470, αρνείται την έγκριση υπερωριακής απασχόλησης για την κάλυψη των αναγκών, καθώς και των αργιών και της νυχτερινής εργασίας. Οι εργαζόμενοι, προκειμένου να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες από την έλλειψη προσωπικού, εργάζονται υπερωριακά από την 1.1.98 χωρίς να πληρώνονται.

Η Πενταμελής Επιτροπή των Γιατρών της ΕΙΝΑΠ με ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και υπογραμμίζει ότι θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην υπονομεύεται η κινητοποίηση του σωματείου.

Συμπαράσταση τηςΔημοκρατικής Ενότητας

Χτες το πρωί επισκέφτηκαν τους εργαζόμενους η Β. Νικολαϊδου,υποψήφια δήμαρχος Νίκαιας, με το συνδυασμό της Δημοκρατικής Ενότητας και η δημοτική σύμβουλος Μ. Ζεϊμπέκογλου.

Η Β. Νικολαϊδου - που είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου - καταδίκασε τις τρομοκρατικές λίστες και τόνισε πως "δεν είναι δυνατόν στις μέρες μας, να υπάρχει αυτή η τακτική των καταλόγων". Με πρωτοβουλία της Β. Νικολαϊδου αναβλήθηκε και η συνεδρίαση του ΔΣ που είχε προγραμματιστεί για χτες το πρωί.

Η συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου έγινε χτες το απόγευμα και η Β. Νικολαϊδου έφερε και το θέμα των εργαζομένων εκτός ημερήσιας διάταξης. Ο πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Στ. Μιχαλάκος υποστήριξε ότι δεν είχε ενημερωθεί για τις τρομοκρατικές λίστες. Για το θέμα των χρημάτων εισηγήθηκε να πληρώσει το νοσοκομείο από "δικά του λεφτά" και να αναθέσει σε δικηγόρο τον έλεγχο του σύννομου ή όχι όσων πήραν μέρος στην επίσχεση εργασίας.

Η Β. Νικολαϊδου πρότεινε να δείξει το ΔΣ εμπράκτως τη συμπαράστασή του, συνοδεύοντας τους εργαζόμενους στη συγκέντρωσή τους στο υπουργείο Υγείας την προσεχή Πέμπτη. Το πρόβλημα, υπογράμμισε η Β. Νικολαϊδου, δεν αφορά μόνο το Κρατικό της Νίκαιας, αλλά όλα τα νοσοκομεία του συγκροτήματος, καθώς και σε αυτά δεν έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι.

Η Δημοκρατική Ενότητα επρόκειτο να φέρει το θέμα των εργαζομένων και στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας.

  • Το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Νίκαιας καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στις 31.3.1998. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και πεντάωρη στάση εργασίας για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ