Τρίτη 24 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Δε θα επιτρέψουμε καταστροφή του Υμηττού
  • Μαζική και δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Κυριακής. Κάτοικοι και φορείς της περιοχής δηλώνουν έτοιμοι για νέους αγώνες
  • Την πλήρη συμπαράσταση του ΚΚΕ μετέφερε ο βουλευτής Μήτσος Κωστόπουλος

Μαζικό και δυναμικό ΟΧΙ στην επιφανειακή χάραξη της Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού, είπαν εκατοντάδες κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής, κάθε ηλικίας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή το πρωί, έξω από το κτίριο της ΕΡΤ. Μαζί τους και εκατοντάδες εκπρόσωποι μαζικών φορέων, συλλόγων και ενώσεων, που με πανό και συνθήματα διαμαρτυρίας και αψηφώντας το δυνατό κρύο, για δύο περίπου ώρες έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα πως "εμείς θα αντισταθούμε δυναμικά", αλλά εξέφρασαν και την αγωνία τους πως τα σχέδια αυτά θα έχουναποτέλεσμα"την εξαφάνιση ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής και τη μελλοντική οικοπεδοποίηση του Υμηττού".

"Ο δήμος και οι κάτοικοι της περιοχής προτείνουν την κατασκευή του έργου με σήραγγα, πρόταση που στην ουσία δικαίωσε και το 5ο Τμήμα του ΣτΕ, όπως τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής Στ. Κώτσης. Σύμφωνοι επίσης στην πρότασή μας είναι και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ειδικοί επιστήμονες του οποίου, με μελέτες αποδεικνύουν ότι η σωστή τεχνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά λύση είναι η κατασκευή της λεωφόρου σε σήραγγα. Η κατασκευή του δρόμου επιφανειακά, μόνο στην Αγία Παρασκευή θα καταστρέψει πάνω από 300 στρέμματα δάσους και συνολικά πάνω από 1.000 στρέμματα. Επιπλέον, η επιφανειακή χάραξη της Περιφερειακής Λεωφόρου θα σηματοδοτήσει την έναρξη της οικοπεδοποίησης του Υμηττού με την άρση της Β Ζώνης και τη διεύρυνση της περιβαλλοντικής καταστροφής". Η παθητική στάση του πολίτη, τόνισε ο δήμαρχος, αφήνει χώρο στους κερδοσκόπους να δρουν και να καταστρέφουν και κάλεσε τους κατοίκους να δώσουν και πάλι το αγωνιστικό τους "παρών" στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Μέρα του Περιβάλλοντος έξω από τα γραφεία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.

Την πλήρη συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής εξέφρασε εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής Μ. Κωστόπουλος, ο οποίος, αφού χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα των κατοίκων έθεσε το ερώτημα "για ποιον διατυπώθηκαν όλες αυτές οι προτάσεις που ακούστηκαν εδώ; Προς τον υπουργό Περιβάλλοντος φυσικά. Εχει κλείσει όμως τα αυτιά του. Είναι υποχρεωμένος, όμως, όπως όλοι να τα ανοίξει. Το έγκλημα πρέπει να τερματιστεί και δεν μπορούμε να κλέψουμε το μέλλον από τα παιδιά μας. Το περιβάλλον το έχουμε δανειστεί από αυτά. Εμείς σαν ΚΚΕ έχουμε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για τον αρμόδιο υπουργό και περιμένουμε την απάντησή του. Θα πρέπει τόνισε ο Μ. Κωστόπουλος να αναλογιστεί τις ευθύνες του, αλλά κι εσείς να βγάλετε ένα βασικό συμπέρασμα. Γιατί εκείνοι ισχυρίζονται ότι εσείς τους ψηφίσατε".

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο δήμος και η Συντονιστική Επιτροπή του αγώνα βράβευσαν τον μαθητή Λεων. Φωτίου, ο οποίος είχε φέρει το θέμα στη "Βουλή των Εφήβων" και είχε κερδίσει τη συμπαράσταση των συναδέλφων του. Από την πλευρά του ο νεαρός μαθητής υποσχέθηκε ότι "στο πλαίσιο του θεσμού της "Βουλής των Εφήβων", εμείς θ' αντισταθούμε και θ' αγωνιστούμε για τη διάσωση του Υμηττού".

Στη συγκέντρωση, που διοργάνωσαν από κοινού ο δήμος, η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα και οι τοπικοί φορείς, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων αντιπρόσωποι όλων των κομμάτων, της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ αλλά και της ΚΝΕ Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Βριλησσίων, οικολογικών οργανώσεων, του παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης, της Επιτροπής Ειρήνης, του ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής, των τοπικών συλλόγων εκπαιδευτικών, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Βριλησσίων, της Δημοτικής Κίνησης "Χαλάνδρι - Αγωνιστική Πορεία", της Ενωσης Εφοριακών Ελλάδας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ