Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παράπονα... από την αλβανική πρεσβεία

Την έντονη αντίδρασή της, σε υψηλούς τόνους, εκφράζει με προχτεσινή ανακοίνωσή της η αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα, με την οποία καταφέρεται ενάντια στα ελληνικά ΜΜΕ, κατηγορώντας τα, για "αντιαλβανική εκστρατεία".

Στην εκτενή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της, χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένα παραδείγματα και προσεγγίζοντας επιφανειακά και όχι στην ουσία του το πρόβλημα της ξενοφοβίας στη χώρα μας, επιτίθεται σε όλα ανεξαίρετα τα ΜΜΕ, ενώ από την άλλη δηλώνει την πλήρη υποστήριξή της στα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την πάταξη της εγκληματικότητας. Μάλιστα, επισημαίνει ότι "η αντιαλβανική αυτή εκστρατεία έρχεται σε αντίθεση με το πολύ θετικό κλίμα και τις άριστες πολιτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών".

Χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση: "Ο τρόπος με τον οποίο τα ΜΜΕ παρουσιάζουν διάφορα εγκλήματα, δημιουργεί την εικόνα ότι στην Ελλάδα τα εγκλήματα γίνονται από Αλβανούς και κατά αυτόν τον τρόπο υποστηρίζει τη δημιουργία μιας αναληθούς εντύπωσης για τους Αλβανούς γενικότερα, που μερικές φορές οδηγεί σε αντιδράσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας σε βάρος τους".

Και συνεχίζει: "Βεβαίως δεν μπορούμε να απορρίψουμε το γεγονός ότι ορισμένοι Αλβανοί μετανάστες έχουν κάνει διάφορες εγκληματικές πράξεις, αλλά το ποσοστό, όπως επιβεβαιώνουν και τα ελληνικά ΜΜΕ, είναι μικρότερο σε σύγκριση με τα εγκλήματα που έχουν γίνει από Ελληνες πολίτες".

Σε άλλο σημείο η αλβανική πρεσβεία δηλώνει "πλήρη υποστήριξη στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Δ. Τάξης να καταπολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα, την παράνομη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών και την πορνεία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ