Σάββατο 28 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κρίσιμες αρχαιρεσίες στον "ΠΡΟΜΗΘΕΑ"

Ψηφίζουν από αύριο στο σωματείο τους οι εργάτες μετάλλου. Μιλά στο "Ρ" ο γενικός γραμματέας της απερχόμενης διοίκησης

Αρχίζουν αύριο και θα διαρκέσουν μέχρι τις 2 του Απρίλη οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων στο ΕΚΑ και την ΠΟΕΜ. Οι εκλογές, που θα διεξαχθούν στον 2ο όροφο των γραφείων του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, αύριο ξεκινούν στις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ τις υπόλοιπες μέρες θα αρχίζουν στις 2 το μεσημέρι και θα τελειώνουν στις 9 το βράδυ.

Οι αρχαιρεσίες του "ΠΡΟΜΗΘΕΑ" πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο. Οπως μας αναφέρει ο Διονύσης Βαλιώτης, γραμματέας του Συνδικάτου, "ο κλάδος του μετάλλου όλα αυτά τα χρόνια έχει χτυπηθεί από τις επιλογές της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου. Ουσιαστικά, όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις τους χώρου μας, όπως η χαλυβουργία, τα ναυπηγεία και οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, έχουν συρρικνωθεί. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε ένα μεγάλο μέρος της βιοτεχνίας, καθώς δεν προστατεύεται η παραγωγή τους, λόγω των περιορισμών που βάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ουσιαστικά έχει απαγορευτεί στην Ελλάδα να έχει βιομηχανίες που να δραστηριοποιούνται στο μέταλλο, με συνέπεια να εμφανίζεται όλο και πιο συχνά το φαινόμενο της αναδουλιάς, να υπάρχει σημαντική μείωση προσωπικού, αλλά και το κλείσιμο επιχειρήσεων".

Για τη δράση του συνδικάτου στους χώρους δουλιάς, αλλά και για τη συσπείρωση των εργαζομένων σ' αυτό, ο Δ. Βαλιώτης μας είπε: "Εμείς παλεύουμε και επιδιώκουμε τη συσπείρωση των εργαζομένων στα συνδικάτα. Ολο το προηγούμενο διάστημα των δύο χρόνων που πέρασαν, είχαμε μια συνεχή παρουσία στους χώρους δουλιάς και δόθηκαν μάχες για εργασιακά ζητήματα. Οι εργαζόμενοι βλέπουν με ικανοποίηση μια σταθερή δύναμη δίπλα τους να τους συμπαραστέκεται. Μια δύναμη που καμία σχέση δεν έχει με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ειδικότερα τους τελευταίους μήνες έχουμε εντατικοποιήσει την παρουσία μας στους χώρους δουλιάς. Στόχος μας, δεν είναι μόνο να φέρουμε τους εργαζόμενους στις εκλογές, αλλά και να τους προτρέψουμε να δραστηριοποιηθούν οι ίδιοι".

Για την ανάγκη οργάνωσης κινητοποιήσεων και για τη συμμετοχή στην απεργία της 9ης Απρίλη, ο Δ. Βαλιώτης μας είπε: "Η απόφαση για την πανεργατική απεργία πάρθηκε κάτω από την πίεση των προβλημάτων και τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων, αλλά και από την πίεση που ασκήθηκε από μια σειρά από Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία, που ήδη είχαν πάρει απόφαση για απεργία. Εμείς με απόφαση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης θα πάρουμε μέρος στην απεργία, με διαφορετικά όμως αιτήματα και διεκδικήσεις από αυτά που προβάλει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Από εκεί και πέρα, σίγουρα δε θα σταματήσουμε και δεν περιμένουμε πότε και αν η ΓΣΕΕ αποφασίσει νέα απεργία. Εχουμε δημιουργήσει το συντονιστικό των σωματείων μετάλλου της Αττικής και μέσα από αυτό θα παλέψουμε πιο συντονισμένα, πιο αποφασιστικά ενάντια στην ανεργία, στην αποβιομηχάνιση και τη διασφάλιση του ασφαλιστικού μας συστήματος".

Στ. Ζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με εξορμήσεις και συσκέψεις συνεχίζεται η μάχη (2007-03-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-04-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-03-30 00:00:00.0)
Οργανώνουν και προετοιμάζουν την απεργία (2002-06-08 00:00:00.0)
Στη «μάχη» των αρχαιρεσιών (2000-03-15 00:00:00.0)
Ο "Προμηθέας" εξορμά (1998-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ