Σάββατο 28 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ "ΦΕΙΔΑΣ"
"Απασχολήσιμους" θέλει τους εργαζόμενους

Υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών, τετραήμερη απασχόληση και περίεργες δηλώσεις...

Σε δίμηνη άδεια άνευ αποδοχών έχει θέσει το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων η επιχείρηση υποδημάτων "ΦΕΙΔΑΣ",κλιμακώνοντας τις αντεργατικές της ενέργειες. Για το θέμα αυτό, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής,έχει καθοριστεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 1η Απρίλη, στην οποία θα παραβρεθούν σύσσωμοι οι εργαζόμενοι.

Η επιχείρηση το τελευταίο διάστημα προχωρεί σε απολύσεις κάθε μήνα, ενώ υποχρεώνει τους εργαζόμενους να απασχολούνται 3 - 4 μέρες τη βδομάδα.Επιπλέον και για να αποδυναμώσει την οποιαδήποτε διεκδίκηση, τους υποχρεώνει με την παραλαβή του εκκαθαριστικού κάθε μήνα, να υπογράψουν την εξής δήλωση:"συμφωνώ με την εκκαθάριση αποδοχών προηγούμενου μήνα και ούτε διατηρώ, ούτε έχω απαίτηση από οποιαδήποτε αιτία κατά της εταιρίας"!Πριν λίγες μέρες με τον "μπαμπούλα" της απόλυσης, εκβίαζε τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι αποδέχονται δίμηνη άδεια άνευ αποδοχών, ωστόσο οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να προσυπογράψουν. Η εταιρία προχώρησε από μόνη της και έθεσε μεγάλο μέρος του προσωπικού σε άδεια άνευ αποδοχών και τις επόμενες μέρες σχεδιάζει να πράξει το ίδιο και για το υπόλοιπο προσωπικό. Σε σύσκεψη που έγινε στο Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να παραβρεθούν στην τριμερή συνάντηση της Τετάρτης και να απαιτήσουν την άμεση απασχόλησή τους, καθώς και την καταβολή των μεροκάματων υπερημερίας.

Η Χρ. Τσεντούρου,πρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού- Δέρματος Αττικής, μας δήλωσε σχετικά: "Θεωρούμε αυτές τις ενέργειες της εργοδοσίας προκλητικές και πέρα από κάθε όριο. Τις καταγγέλλουμε και τις αντιπαλεύουμε. Βεβαίως δε μας ξαφνιάζουν γιατί γνωρίζουμε καλά και από πρώτο χέρι την απληστία, την ασυδοσία και τους στόχους του κεφαλαίου. Καταγγέλλουμε όμως και αυτούς που σιγοντάρουν κάθε μέρα αυτή την ασυδοσία, την κυβέρνηση, την κυβερνητική πολιτική και τις κάθε φορά πιο αντεργατικές εξαγγελίες και αποφάσεις της, είτε αυτές "βγαίνουν στον αέρα" μέσω του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, είτε μέσω του υπουργού Εργασίας. Να είναι όμως σίγουροι ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα τους χαλάσουν τα σχέδια. Ηδη έχουν πάρει και παίρνουν τέτοια μηνύματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ