Κυριακή 29 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνεργασία, αλλά για ποιον;

Ο Αντώνης Πέτσας θεωρείται από ευρύτερους κύκλους των Γρεβενών πετυχημένος νομάρχης. Αυτό όμως που από μόνο του θα ήταν ικανό να λειτουργήσει και ως ευρύτερη στήριξη στις επερχόμενες νομαρχιακές εκλογές, εμφανίζεται και ως πρόβλημα. Το τελευταίο διάστημα το όνομα του νομάρχη χρησιμοποιείται μέσα από διάφορα δημοσιεύματα ως διαπραγματευτικό χαρτί για τη λύση διαφορών ανάμεσα σε ομάδες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Το ΠΑΣΟΚ στην περιοχή διαθέτει δύο Νομαρχιακές Επιτροπές που στεγάζονται και σε διαφορετικά γραφεία (σημιτικοί και άλλοι). Κάθε μία επιχειρεί να καταλάβει ένα όσο το δυνατό μεγαλύτερο κομμάτι στη τοπική πολιτική αγορά. Από τον ΣΥΝ το γεγονός ότι στις προηγούμενες εκλογές είχε στηρίξει τον Πέτσα χρησιμοποιείται σαν "ένα το κρατούμενο", μαζί με την ύπαρξη του Σκοτεινιώτη στο Βόλο, για να διαπραγματευτεί από καλύτερες θέσεις με το ΠΑΣΟΚ τις υποψηφιότητες στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τι λέει γι' αυτά όμως ο ίδιος ο Αντ. Πέτσας; Τον ρωτήσαμε:

- Τι λέτε για τη φιλολογία που αναπτύσσεται γύρω από το όνομά σας;

- "Οπως δήλωσα κι άλλες φορές, είμαι νομάρχης, έχω μία θητεία με ένα συγκεκριμένο έργο που κατά γενική ομολογία είναι πετυχημένο. Με βάση αυτό το έργο και το πρόγραμμα μας θέτω ξανά υποψηφιότητα. Απευθύνομαι λοιπόν σε όλους τους Γρεβενιώτες να στηρίξουν την προσπάθειά μας αφού κρίνουν το έργο και το πρόγραμμα μας. Τώρα, άν ένα κόμμα έχει πρόθεση να μας στηρίξει ας το κάνει. Ομως κάνω καθαρό ότι δεν εξαρτώ την υποψηφιότητα μου απο την στήριξη η μή κάποιου κόμματος".

- Βάζετε στην άκρη τους δεσμούς σας με το ΚΚΕ;

- "Κανείς δεν είναι άχρωμος και άοσμος. Ολοι ξέρουν ποιος είμαι. Δεν κρύφτηκα. Το ζήτημα είναι ότι ο καθένας έχει μια ιστορία στο κίνημα. Αυτό όμως που θέλω να τονίσω είναι ότι στην Αυτοδιοίκηση σήμερα οι συνεργασίες είναι πολιτικό ζητούμενο. Τι συνεργασίες όμως; Συνεργασίες με ένα πρόγραμμα, ένα στόχο, μια προοπτική".

- Απαντάτε, δηλαδή, με μία πρόσκληση, στην πρόκληση;

-"Λέμε απλά πως υπάρχει μια πορεία, ένα έργο, ένα πολιτικό παρελθόν. Εχουμε δώσει σ' αυτόν τον τόπο. Πιστεύουμε ότι είμαστε χρήσιμοι και ζητάμε τη στήριξη όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων αλλά και ατόμων ξεχωριστά. Σε μια κατεύθυνση λύσης των προβλημάτων του νoμού και σε μια κατεύθυνση προοπτικής ανάπτυξης του νομού. Σ' αυτή την προοπτική χωρούν πολλοί, έχοντας καθαρό ότι εμείς βλέπουμε έτσι όπως περιγράψαμε τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και τα τοπικά. Ειδικά στα τοπικά μπορούν να συσπειρωθούν πολλές δυνάμεις. Από κει και πέρα μπορούν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε κάποια πολιτικά ζητήματα... Επιμένουμε: Οι όποιες συνεργασίες και οι όποιες στηρίξεις πρέπει να έχουν κάποια χαρακτηριστικά. Εχει νόημα μια στήριξη στο βαθμό που συμφωνούμε στην προοπτική που έχουμε χαράξει για το νομό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ