Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
Απαγορεύονται τα εθνικιστικά τραγούδια
  • Ο αρχηγός του ΓΕΣ Μ. Παραγιουδάκης εξέδωσε σχετική διαταγή
  • Λοχαγός στη Μυτιλήνη τιμωρήθηκε με δέκα μέρες φυλακή

Τα διάφορα κρούσματα ανάρμοστης συμπεριφοράς στελεχών προς στρατιώτες, αλλά και οι επικίνδυνες εθνικιστικές εξάρσεις που παρατηρούνται στον ελληνικό στρατό, αποτέλεσαν την αφορμή για τον έκδοση από τον αρχηγό του ΓΕΣ αντιστρατήγου Μανούσου Παραγιουδάκη, Γενικής Διαταγής προς όλες τις στρατιωτικές μονάδες. Στο μεταξύ λοχαγός των καταδρομών τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης δέκα ημερών επειδή μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Μυτιλήνη έδωσε διαταγή στο τμήμα των καταδρομέων που ήταν επικεφαλής να φωνάξει αντιτουρκικά συνθήματα.

Η διαταγή του αρχηγού του ΓΕΣ με ημερομηνία 13/3/98 έχει ως εξής:

"1. Αναφέρθηκαν πρόσφατα περιστατικά, σύμφωνα με τα οποία:

α. Σε ΚΕΝ (σ.σ. Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων) παρατηρήθηκαν φαινόμενα ανάρμοστης συμπεριφοράς στελεχών προς νεοσυλλέκτους οπλίτες.

β. Νεοσύλλεκτοι οπλίτες τραγουδούσαν μη προβλεπόμενα στρατιωτικά άσματα και αναφωνούσαν συνθήματα που είναι αντίθετα προς την ασκούμενη εθνική πολιτική.

2. Επισημαίνεται για μια ακόμα φορά, ότι με τις σχετικές διαταγές σάς έχουν κοινοποιηθεί λεπτομερείς οδηγίες για την εξάλειψη των φαινομένων σωματικής, ψυχικής ή άλλης δοκιμασίας, καθώς και για τη χρήση συγκεκριμένων στρατιωτικών ασμάτων από το στρατιωτικό προσωπικό.

3. Μετά από τα παραπάνω, να μελετηθούν τα σχετικά, τα οποία με μέριμνα των Διοικήσεων, να αναπτυχθούν σε όλα τα στελέχη, από τα οποία να απαιτήσουν την πιστή εφαρμογή τους.

4. Εφιστάται η προσοχή, για την πλήρη συμμόρφωση όλων, προς τα καθοριζόμενα στα σχετικά. Στο μέλλον, θα ελέγχονται αυστηρά οι Διοικήσεις των Μονάδων στις οποίες θα συμβαίνουν παρόμοιες παραλείψεις".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθυστερημένα και με το σταγονόμετρο τα μέτρα (2020-03-20 00:00:00.0)
Εξόρμηση του ΚΚΕ στο Σημείο Υποδοχής Οπλιτών (2018-03-14 00:00:00.0)
Το καψώνι στην αναφορά από τον αρχηγό ΓΕΣ (1997-06-08 00:00:00.0)
Αυτοκτόνησε καταδρομέας (1996-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ