Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η μόνη εγγύηση για το μέλλον τους

Το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει - ήδη από το 1992 - τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ ότι δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες και ότι η λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού δεν κτυπά μόνο για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά στοχεύει και στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα και το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων στα μονοπώλια.

Πρόσφατα, τον περασμένο Γενάρη, σε ανακοίνωσή του το ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος είχε επισημάνει ότι ο λαός θα αντιμαχόταν από πολύ καλύτερες θέσεις, για την ανατροπή αυτή της πολιτικής, "αν η πολιτική του ΠΑΣΟΚ συναντούσε τη γνήσια αντίδραση των άλλων κομμάτων και των συνδικαλιστικών παρατάξεων που επηρεάζουν, ιδιαίτερα στις τριτοβάθμιες οργανώσεις".

Δεν είναι, βέβαια, ώρα απολογισμού και απόδοσης ευθυνών, αλλά ώρα μάχης για την απόκρουση και ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής, η οποία συνοδεύεται με αυταρχικές και φασιστικές παρεκτροπές στην προσπάθεια εφαρμογή της. Ομως οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να γυρίσουν τις πλάτες σε εκείνους που επιχειρούν να τους καλλιεργήσουν φρούδες ελπίδες και αυταπάτες και να προετοιμαστούν για σκληρούς και αποφασιστικούς ταξικούς αγώνες, συμπορευόμενοι με τις ταξικές δυνάμεις. Τίποτα άλλο, δεν εγγυάται το μέλλον των δημοσίων επιχειρήσεων, αλλά και το δικό τους και των παιδιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ