Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ούτε σε ρόλο αναχώματος

Επιτέλους ας σταματήσουν να παριστάνουν τους φιλολαϊκούς και τους υπερασπιστές των συμφερόντων των εργαζομένων οι εκπρόσωποι της λεγόμενης αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ. Ούτε μία φορά μέχρι σήμερα δεν καταψήφισαν κανένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο. Ποτέ δε ματαίωσαν κανένα αντιλαϊκό μέτρο. Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβήτησαν την ουσία της νεοφιλελεύθερης αντιλαϊκής επέλασης που υλοποιεί με επιταχυνόμενους ρυθμούς η κυβέρνησή τους. Πάει πολύ μετά από αυτή την πειθαρχημένη και υποτακτική στάση να θέλουν και από πάνω να εμφανιστούν ως "εναλλακτική λύση". Ούτε καν το ρόλο του αναχώματος της λαϊκής αγανάκτησης και οργής δεν μπορούν πλέον να παίξουν, γιατί απλούστατα τους "πήρε χαμπάρι" ο κόσμος.

Ακούγονται υποκριτικά και δημαγωγικά τα όσα είπε προχτές ο Α. Τσοχατζόπουλος στην εκδήλωση της ΠΑΣΠ στη Θεσσαλονίκη και εξοργίζει η προσπάθεια ορισμένων να τα εμφανίσουν ως διαφοροποίησή του ή αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική. Μόλις την περασμένη βδομάδα στα κυβερνητικά όργανα συμφώνησε για την "εξυγίανση" και το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, όπως και για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και υπερθεμάτισε - και προχτές - υπέρ της ανάγκης ένταξης στο ευρώ και την ΟΝΕ.

Οσο για τους φόβους που εξέφρασε ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν εκφράσει τα συμφέροντα και τις προσδοκίες των εργαζομένων, "θα βρεθεί στο περιθώριο των κοινωνικών εξελίξεων και αντιπαραθέσεων", ας είναι βέβαιος ότι ήδη αυτό γίνεται πραγματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ