Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρατσιστική... χολέρα της "ΑΥΓΗΣ"

Παίζοντας με την ίδια τη νοημοσύνη των αναγνωστών της η χτεσινή "Αυγή" της Ανανέωσης και του κεντροαριστερού εκσυγχρονισμού, με ένα χολερικό, κακοηθέστατο και συκοφαντικό σχόλιό της επιτίθεται κατά του ΚΚΕ, με αφορμή το κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης κατά Αλβανών εργαζομένων στην Ικαρία. Συγκεκριμένα, η "ΑΥΓΗ" του ΣΥΝ, με σχόλιό της (που φέρει τα αρχικά Ν.Α.), μετά από πολλές μέρες αφ' ότου συνέβη, υπενθυμίζει το γεγονός και με πρόσχημα ότι ένας από τους συμμετέχοντες ήταν οικοδόμος μέλος του ΔΣ του σωματείου - που, όπως ισχυρίζεται, "ελέγχεται από τον Περισσό!" - επιτίθεται στο ΚΚΕ γιατί, όπως υποστηρίζει, "το ΚΚΕ αποσιώπησε (τάχα) την υπόθεση" και το... εγκαλεί (το ΚΚΕ!) "ν' αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θ' αφήσει: Το ψηφοθηρικό κουκούλωμα της υπόθεσης ή τις αντιρατσιστικές του διακηρύξεις και αρχές του"!

Ασφαλώς πρέπει να έχει κάποιος μεγάλη εμπάθεια και απύθμενο θράσος, για να χρεώνει στο ΚΚΕ πράξεις ρατσιστικές και, το κυριότερο, πρόθεση κουκουλώματος! Κι αυτό, μάλιστα, όταν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πρώτη στιγμή η ΝΕ Ικαρίας του ΚΚΕ καταδίκασε το γεγονός, ενώ το ΚΚΕ είναι το μοναδικό Κόμμα που έχει ανοίξει μέτωπο ενάντια σε φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Ολα αυτά τα γνωρίζουν στην "ΑΥΓΗ" και, τέλος πάντων, όφειλαν να τα γνωρίζουν όπως και ο τελευταίος Καριώτης τα γνωρίζει, καθώς δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες τοπικές, ακούστηκαν σε ραδιόφωνα και σχολιάστηκαν. Φαίνεται όμως πως η εμπάθεια και ο αντικομμουνισμός έχουν τυφλώσει κάποιους της "Αυγής", που φτάνουν να πλαστογραφούν την πραγματικότητα για να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ. Για την ενημέρωση των αναγνωστών τους ο "Ρ" παραθέτει τη σχετική ανακοίνωση της ΝΕ Ικαρίας του ΚΚΕ:

Η ανακοίνωση της ΝΕ Ικαρίας

"Η ΝΕ Ικαρίας του ΚΚΕ καταδικάζει τη χρήση βίας από ομάδα νέων του νησιού ενάντια σε Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες. Το επεισόδιο είναι ξένο και καταδικαστέο από τη συντριπτική πλειοψηφία του καριώτικου λαού και προσβάλλει τα δημοκρατικά και φιλόξενα αισθήματά του", τονίζεται και επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση πως "οι Καριώτες έχουμε ζήσει και ζούμε στο πετσί μας τι σημαίνει ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ". Και προστίθεται στην ανακοίνωση της ΝΕ Ικαρίας του ΚΚΕ:

"Η ΝΕ καταδικάζει τον τρόπο που παρουσιάστηκε το γεγονός, αλλά και γενικότερα το ζήτημα των μεταναστών από τα ΜΜΕ. Υπήρξαν και θα υπάρξουν άλλα ζητήματα που θα μπορούσε να προβληθεί η Ικαρία, αλλά δεν το έκαναν και δεν το κάνουν. Τα όποια συμπτώματα ξενοφοβίας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που αποδέχονται τις επιλογές της ΕΕ, και καταδικάζουν το νησί μας (την Ικαρία) στην υποβάθμιση και την ερήμωση.

Η καλλιέργεια της ξενοφοβίας είναι συνειδητή επιλογή των κυρίαρχων οικονομικών και πολιτικών κύκλων και στη χώρα μας, για να κρύψουν τις ευθύνες της πολιτικής τους που καταδικάζει μεγάλο μέρος του λαού στην ανεργία, την εξαθλίωση και ακόμα στη μετανάστευση. Για να δικαιολογήσουν την επίθεση που έχουν εξαπολύσει για την αφαίρεση εργασιακών και δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας.

Οι μειονότητες και οι μετανάστες, όμως, μπορούν και πρέπει να γίνουν γέφυρα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς και την κοινή πάλη ενάντια στην πολιτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που καταδικάζει τους λαούς της περιοχής μας στην ανεργία, την εξαθλίωση και τη μετανάστευση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ