Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η αγωνιστική πρόταση της ΕΣΚ

"Πρόκειται για μια ενέργεια εκτόνωσης των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων που μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν και της έντονης δυσαρέσκειας που αναπτύσσεται ακόμα και μέσα στα μέλη του ΠΑΣΟΚ" δήλωσε στο "Ρ" ο Σωκράτης Μαντζουράνης,εκπρόσωπος της ΕΣΚ και μέλος του ΔΣ της ΟΣΠΑ, αναφερόμενος στον ελιγμό της κυβέρνησης.

"Η ενέργεια αυτή - συνέχισε - κανέναν δεν πρόκειται να ξεγελάσει. Η κυβέρνηση παραμένει δογματικά προσηλωμένη στον πολιτικό της στόχο για ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα, για ισοπέδωση των εργασιακών κατακτήσεων, για συνολική ανατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τέλος για τον αφοπλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος".

Αναφερόμενος στις ενέργειες της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ, ο Σωκρ. Μαντζουράνης υπογράμμισε: "Ακριβώς αυτή είναι η ώρα που τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι πρέπει να εντείνουν την αντίστασή τους και να περιφρουρήσουν την ενότητά τους. Αυτήν ακριβώς την ώρα επέλεξε η παράταξη της ΠΑΣΚΕ να εκτονώσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων, προσφέροντας χείρα βοηθείας στην κυβερνητική πολιτική. Πραξικοπηματικά ανέστειλε προγραμματισμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, και έφερε ξανά στην επιφάνεια τη λογική εξωραϊσμού του επαίσχυντου νομοσχεδίου. Η στάση και η απαίτηση των εργαζομένων να συνεχιστεί και να ενταθεί η αγωνιστική αντίστασή τους απέδειξε ότι το επιχείρημα αυτό δε θα περάσει".

Οσον αφορά τις προτάσεις της ΕΣΚ, ο Σωκρ. Μαντζουράνης είπε:

"Εκφράζοντας τις διαθέσεις του κόσμου απαιτούμε και προτείνουμε:

  • 24ωρη απεργία την Τρίτη 7/4 για όλες τις ΔΕΚΟ με ευθύνη της ΓΣΕΕ, εξαγγελία 24ωρης απεργίας την Τετάρτη από την ΟΣΠΑ και 24ωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργία την Πέμπτη 9 Απρίλη.
  • Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν αγωνιστικά και μαζικά μέρος στην τρίωρη στάση εργασίας 5 - 8 σήμερα το απόγευμα και στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα".

"Σήμερα - συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ - γίνεται σ' όλους ακόμα πιο κατανοητό ότι η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στην ΟΣΠΑ είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Οι πρωτοβουλίες για επιτροπές στους χώρους δουλιάς και συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι προϋπόθεση για να συνεχιστεί ο αγώνας. Η ενέργεια συνδικαλιστικών στελεχών του χώρου για τη δημιουργία μιας Επιτροπής Σωτηρίας του εθνικού αερομεταφορέα μπορεί να δώσει μια νέα δυναμική στην αντίσταση των εργαζομένων. Η λαίλαπα ιδιωτικοποίησης των δημόσιων επιχειρήσεων και της ΟΑ μπορεί να αναχαιτιστεί με ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο, αν όλοι οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός, αντισταθούν συνολικά στην πολιτική της κυβέρνησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ