Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Από κοινού πάλη με τους ξένους μετανάστες

Τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας καταδικάζει και καταγγέλλει, επίσης με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων του Νομού Λάρισας,με την οποία τονίζει:

"Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τέτοιου είδους φαινόμενα που οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός παρακολούθησαν αυτές τις ημέρες, αιχμάλωτοι ενός ξενοφοβικού και ρατσιστικού παραληρήματος ορισμένων μέσων ενημέρωσης και μερίδας δημοσιογράφων, καθώς επίσης εκλεγμένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανθρώπων της Εκκλησίας καθώς και βουλευτών, με αφορμή την έξαρση της εγκληματικότητας, την οποία επιχειρούν να αποδώσουν μονομερώς κυρίως στους Αλβανούς λαθρομετανάστες.

Οι Αλβανοί λαθρομετανάστες και οι άλλοι ξένοι μετανάστες έφτασαν στη χώρα μας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή από αυτήν που είχαν στη χώρα τους με την παλιννόστηση του καπιταλισμού. Να σημειώσουμε πως ειδικά τους Αλβανούς τους φέραμε εμείς στην Ελλάδα με τη γνωστή πολιτική, που εφαρμόστηκε από τις κυβερνήσεις και σήμερα γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης στον ελληνικό χώρο, ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε μονοσήμαντα ότι αυτοί είναι θύτες, τη στιγμή που και αυτοί είναι θύματα του ίδιου εκμεταλλευτικού συστήματος και αυτού που εγκατέλειψαν και αυτού που βρήκαν. Πρέπει εμείς να καλλιεργήσουμε στους εργαζόμενους ένα διαφορετικό κλίμα που σαφώς θα διαχωρίζει εκείνους που δρουν στα πλαίσια του οργανωμένου εγκλήματος από τη μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών, θεωρώντας τους ως τμήμα της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Καλούμαστε λοιπόν να βάλουμε φραγμό στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, πόσο μάλλον εμείς με τα 7 εκατομμύρια μετανάστες σε άλλες χώρες".

Κλείνοντας την καταγγελία του το Συνδικάτο Οικοδόμων απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και σημειώνει:

"Καλούμε όλους τους μετανάστες να πλαισιώσουν τα Συνδικάτα και να παλέψουμε μαζί αποτρέποντας τέτοια φαινόμενα, ενώνοντας τις δυνάμεις μας ενάντια στον κοινό εχθρό, το πολυεθνικό κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ