Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρνητική η συγχώνευση

Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχιλλέα Κανταρτζή, για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που συγχωνεύεται με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Τεράστιες επιπτώσεις στους εργαζόμενους θα έχει η απόφαση της κυβέρνησης για τη συγχώνευση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ παράλληλα θα έχει και τεράστιο οικονομικό κόστος. Αυτό επισήμανε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής,κατά τη διάρκεια της συζήτησης Ερώτησης που κατέθεσε για το θέμα και απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης.

Οπως ανέφερε "είναι φανερό ότι η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της για συγχώνευση" με "προοπτική τη μετατροπή τους σε Ανώνυνη Εταιρία". Τόνισε πως αυτό θα έχει "αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους", αφού "αίρεται η μονιμότητα", ενώ περιορίζεται ασφυκτικά "η δυνατότητα για στήριξη στην ΤΑ" του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Πρόσθεσε δε πως "το Ταμείο έχει κέρδη" και "είναι φανερό ότι τα κέρδη έχουν "γυαλίσει" σε κάποιων το μάτι".

Ανταπαντώντας ο υφυπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο για καλυτέρευση των υπηρεσιών που θα προσφέρουν τα Ταμεία και για "νέα πνοή στην τραπεζική πίστη" που "θα εξυπηρετήσει πολύ καλύτερα το κοινό". Πρόσθεσε δε πως είναι πάγια τακτική των πιστωτικών συστημάτων οι συγχωνεύσεις, αφού στην πορεία προς το ΕΥΡΩ γίνονται μεγάλες συμμαχίες μεταξύ πιστωτικών ιδρυμάτων. Χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις είπε ότι "δε θα αλλάξει το εργασιακό καθεστώς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ