Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η απάτη του ΝΑΤΟ

Μια απάτη που διαρκεί μισό σχεδόν αιώνα. Πρόκειται για το ΝΑΤΟ, που συμπληρώνει 49 χρόνια ζωής. Η ίδρυσή του στηρίχτηκε εξ ολοκλήρου πάνω σε ένα ψέμα, στην αντιμετώπιση του υποτιθέμενου "σοβιετικού επεκτατισμού". Με βάση αυτό το ψέμα, επί πέντε σχεδόν δεκαετίες, λειτουργεί σαν το "μακρύ χέρι", τη "σιδερένια γροθιά" των Αμερικανών.

Οταν πλέον το ψέμα, μετά τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες και τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και του Συμφώνου της Βαρσοβίας, αποκαλύφτηκε, για να μπορέσει να επιβιώσει αυτός ο παγκόσμιος κατασταλτικός μηχανισμός, κατασκεύασαν νέα ψέματα. Εδωσαν νέα πνοή στην απάτη.

Αρχισαν να μιλάνε για "παγκόσμια συνεργασία" αυτοί, που εκμεταλλεύονται τους λαούς και τους καταδικάζουν στην οικονομική εξαθλίωση. Μιλάνε για κατοχύρωση της "παγκόσμιας ασφάλειας" αυτοί, που χρησιμοποιούν σαν βασικό εργαλείο της πολιτικής τους το δόγμα του "διαίρει και βασίλευε", σπέρνοντας πολέμους και καταστροφές. Μιλάνε για "επιχειρήσεις επιβολής της ειρήνης" αυτοί, που προκαλούν τους πολέμους και βομβαρδίζουν ανελέητα λαούς, τους καταδικάζουν σε εμπάργκο και αποκλεισμούς, για να επιβάλουν τις λύσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Μιλάνε για "ανθρώπινα δικαιώματα" αυτοί, που έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία αρπαγής των όποιων δικαιωμάτων και κατακτήσεων και των ίδιων των λαών των χωρών τους. Μιλάνε για μια "νέα εποχή" στις διεθνείς σχέσεις, που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η "νέα τάξη πραγμάτων" του ιμπεριαλισμού, όπως οι ίδιοι την αποκάλεσαν, εμπνεόμενοι από τη "νέα τάξη" του Γ Ράιχ του Χίτλερ.

Το "νέο" ΝΑΤΟ οικοδομείται πάνω σε μια νέα μεγάλη απάτη. Στην πραγματικότητα, είναι ένας παγκόσμιος στρατιωτικός μηχανισμός σε ρόλο χωροφύλακα των λαών. Ενα εργαλείο στη διάθεση της νέας "Ιεράς Συμμαχίας" των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με στόχο την καθυπόταξη όλων των χωρών και των λαών της Γης και, τελικά, την επιβολή μιας νέας παγκόσμιας τάξης, που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη δράση των μονοπωλίων.

Σ' αυτήν την επικίνδυνη τροχιά εκσυγχρονισμού του ΝΑΤΟ, έχει εμπλακεί και η Ελλάδα. Ενας νέος φαύλος κύκλος έχει ανοίξει και συνειδητά παγιδεύουν σ' αυτόν τη χώρα. Η ενσωμάτωση σ' αυτό πλέον δεν έχει απλά χαρακτήρα παροχής "γης και ύδατος" στους ιμπεριαλιστές, αλλά οδηγεί στην ενεργό εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. Η κυβέρνηση σ' αυτά τα πλαίσια αναζητεί ένα ρόλο τοποτηρητή του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ένα ρόλο μικρού ιμπεριαλιστή.

Η επικίνδυνη αυτή πολιτική δεν μπορεί, προκειμένου να περάσει στη συνείδηση του ελληνικού λαού, παρά να επενδύεται με έναν ψεύτικο μανδύα. Μιλάνε για "νέο ρόλο" της Ελλάδας, για νέες σχέσεις με το ΝΑΤΟ, όταν είναι γνωστές οι θέσεις που παίρνει η "συμμαχία" απέναντι στις τουρκικές διεκδικήσεις, που, όχι μόνο τις νομιμοποιεί, αλλά και τις ενισχύει. Μιλάνε για ενίσχυση της θέσης της, όταν, με την αποδοχή της νέας δομής του ΝΑΤΟ, που από το Γενάρη του 1999 θα μπει οριστικά σε εφαρμογή, η Ελλάδα εναποθέτει στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Νάπολης την άμυνα του Αιγαίου. Ομως, όλα αυτά τα ψέματα δείχνουν πόσο ευάλωτο είναι το οικοδόμημα αυτό. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η απάτη που λέγεται ΝΑΤΟ, για να μπορέσει να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο του, πρέπει να εξακολουθήσει να εξαπατά τους λαούς. Αυτή είναι και η "αχίλλειος" πτέρνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ