Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ντροπή!

Δεν έχει καμιά απολύτως σημασία τι ...επιχειρήματα ξεφούρνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Α. Κολάς, για να πάρει πάνω του μια μεγάλης σημασίας απεργοσπαστική κίνηση, "σπάζοντας" προχτές - σε μια στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη - την τρίωρη στάση εργασίας, που κήρυξαν ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και ΕΚΠ σε όλες τις ΔΕΚΟ. Εξάλλου, όσο επιχειρεί να δώσει ...εξηγήσεις, τόσο πιο πολύ εκτίθεται.

Αποτελεί, πάντως, αυτή η στάση του ντροπή και προσβάλλει ιδιαίτερα τους ίδιους τους εργαζόμενους του χώρου του. Ενός χώρου, που επί δυο χρόνια έδωσε ένα μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στη διάλυση των αστικών συγκοινωνιών από την κυβέρνηση - τότε - του Μητσοτάκη. Εναν αγώνα, που χτυπήθηκε σκληρά και που συκοφαντήθηκε και συκοφαντείται ακόμα και σήμερα άγρια από τα πιο αυθεντικά αντεργατικά φερέφωνα, ακριβώς γιατί ήταν ένας αγώνας μαζικός, αποφασιστικός, μακρύς και σε μεγάλο βαθμό νικηφόρος.

Μπορεί, βέβαια, όλα αυτά να θέλει να τα ξεχνά ο πρόεδρος, τότε και τώρα, του συνδικάτου. Σίγουρα, έχει τους δικούς του λόγους να μην παραδέχεται ότι αυτά που έκανε τότε στην ΕΑΣ η ΝΔ, τα κάνει αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ στην "Ολυμπιακή", ενώ ο αμέσως επόμενος στόχος του είναι ξανά η πρώην ΕΑΣ και νυν ΟΑΣΑ. Ομως, οι χιλιάδες εργαζόμενοι του Οργανισμού δεν έχουν κανένα απολύτως λόγο να κλείνουν τα μάτια μπροστά στην πράσινη εκδοχή του ίδιου οδοστρωτήρα. Αντίθετα, έχουν κάθε λόγο να αντιδράσουν ενωμένα, αποφασιστικά και συντονισμένα με όλους τους εργαζόμενους που χτυπιούνται κατακέφαλα. Εξάλλου, αυτοί ξέρουν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ