Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΣΕ
Διάλυση με ... σχέδιο ΝΔ

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Γκατζή

Στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΟΣΕ εστίασε την παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής,τονίζοντας ότι η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική ωθεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση του Οργανισμού.

Τόνισε ότι "εφαρμόζεται και μάλιστα με ταχύρυθμες διαδικασίες το αντιδραστικό δόγμα για κράτος και εργοδότες χωρίς υποχρεώσεις στο λαό και τη χώρα και εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, αλλά με υποχρεώσεις".

Περιγράφοντας τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στον ΟΣΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Σήμερα, με το πρόσχημα των τεράστιων ελλειμμάτων, η κυβέρνηση προχωρά στην εκσυγχρονιστική χαριστική βολή. Η συρρίκνωση και το ξεπούλημα των ελληνικών σιδηροδρόμων στους ιδιώτες προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και βάσει σχεδίου. Στόχοι της κυβέρνησης πριν την ιδιωτικοποίηση είναι η συρρίκνωση του δικτύου με κατάργηση σιδηροδρομικών γραμμών, η δραστική μείωση του προσωπικού με παράλληλη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Ετσι η διοίκηση του ΟΣΕ προχώρησε με λουκέτο του οδοντωτού σιδηροδρόμου. Πήρε μια σειρά μέτρων, για να περιορίσει δήθεν το κόστος των σιδηροδρόμων, όπως περικοπές δρομολογίων και τοπικών γραμμών σε Πελοπόννησο, Μακεδονία, Θεσσαλία, κλείσιμο σταθμών και γραφείων εμπορευμάτων και εισιτηρίων, κατάργηση των κεντρικών σταθμαρχείων και του επταώρου στις επιθεωρήσεις, με περικοπή και κατάργηση βαρδιών, κατάργηση του εποπτικού ελέγχου στις αμαξοστοιχίες τα Σαββατοκύριακα και τον ορισμό κυκλωμάτων εργασίας πέρα από έστω κάποια ενημέρωση των εργαζομένων".

Κατέληξε λέγοντας πως "το σχέδιο είχε ετοιμάσει η ΝΔ χωρίς να προλάβει να το υλοποιήσει. Και τα δύο σχέδια έχουν ως κεντρική φιλοσοφία τη συρρίκνωση του δικτύου, με το κλείσιμο των μη κερδοφόρων γραμμών, την ιδιωτικοποίηση των προσοδοφόρων υπηρεσιών και τη δραστική μείωση του προσωπικού. Δηλαδή τη διάλυση του ΟΣΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ