Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΗ
Αντίσταση στο ξεπούλημα

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Στρατή Κόρακα

Τις θέσεις του ΚΚΕ, για την κατάσταση που επικρατεί στη ΔΕΗ, ανέπτυξε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας.Τόνισε πως "η ΔΕΗ αυτός ο οικονομικός κολοσσός - είναι απαίτηση των συμφερόντων της χώρας - δεν πρέπει να παραδοθεί στις αυθόρμητες δυνάμεις της καπιταλιστικής αγοράς. Πρέπει να πάψει να είναι ξέφραγο αμπέλι στις ορέξεις του διεθνούς μονοπωλιακού κεφαλαίου, στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ντόπιων υποστηριχτών της. Πρέπει να αντιπαραταχθεί ένα ισχυρό, πλατύ μαζικό λαϊκό κίνημα, όχι μόνο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού. Η πολιτική της καπιταλιστικής ευρωπαϊκής ενοποίησης, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Μάαστριχτ, με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και στον τομέα της ηλεκτρενέργειας μόνο δεινά θα φέρει στο λαό και στον τόπο μας".

Επισήμανε ιδιαίτερα τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι "η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων παντού και πάντα προϋποθέτει και προετοιμάζει σημαντική επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, ανατροπή των κατακτήσεών τους. Τόσο ορισμένες από τις ιδέες του σχεδίου ΘΑΛΗΣ όσο και οι κατευθύνσεις της "Λευκής Βίβλου" του κ. Ντελόρ, η φιλολογία στον Τύπο για τους υπεράριθμους, τους τεμπέληδες, τους προνομιούχους υπαλλήλους, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω".

Τέλος αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση και τις πιέσεις του διεθνούς κεφαλαίου, τόνισε πως "η διεθνής εμπειρία έδειξε πως συχνά πίσω από τους επίδοξους μάνατζερ κρύβονται ισχυροί οικονομικοί κύκλοι, που επιδιώκουν υπερκέρδη ελέγχοντας, συμμετέχοντας, ή και διαμορφώνοντας την πολιτική έργων ή και προμηθειών της ΔΕΗ. Η μέθοδος αυτή στην ουσία ολοκληρώνει τη λειτουργική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ακόμα διευκολύνει το σπάσιμο της ΔΕΗ σε κερδοφόρες και μη δραστηριότητες. Καθιστά έτσι ευκολότερη την ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ