Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θεριεύουν οι αντιδράσεις
  • Στάση εργασίας σε όλες τις ΔΕΚΟ σε Αθήνα - Πειραιά την ερχόμενη Τρίτη και συγκέντρωση στη Βουλή στις 6 μ.μ.
  • Συναγερμός για την πανεργατική - πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 9 του Απρίλη
  • Σε κλιμάκωση του αγώνα καλούν τη ΓΣΕΕ πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις και προειδοποιούν ότι "η "Ολυμπιακή" είναι η αρχή"

Κλιμακώνονται, κάτω από την πίεση των εργαζομένων, οι κινητοποιήσεις ενάντια στα σαρωτικά μέτρα της κυβέρνησης για τα δικαιώματα των εργαζομένων, με αιχμή του δόρατος την κυβερνητική παρέμβαση στην "Ολυμπιακή". Η ΓΣΕΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας σε όλες τις ΔΕΚΟ σε Αθήνα και Πειραιά (5 μ.μ. - 8 μ.μ.) και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στις 6 μ.μ., την Τρίτη 7 Απρίλη,μέρα έναρξης της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την "Ολυμπιακή". Την ίδια μέρα η ΟΣΠΑ έχει κηρύξει 24ωρη προειδοποιητική απεργία. Δύο μέρες μετά, την Πέμπτη 9 Απρίλη,πραγματοποιείται η 24ωρη πανεργατική - πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας της Τρίτης, τους υπόλοιπους εργαζόμενους να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους τη συγκέντρωση.

Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, που συνεδρίασε χτες, οι δημόσιοι υπάλληλοι προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 9 Απρίλη και νέα 24ωρη απεργία μέσα στο Μάη, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που - μετά και την υποτίμηση της δραχμής - υποβαθμίζει παραπέρα το εισόδημά τους, δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς δημοσίων υπηρεσιών και ανατρέπει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και κυρίως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καλεί σε "αγώνα χωρίς ημερομηνία λήξης έως την ανατροπή αυτής της πολιτικής". Με ανακοίνωσή της καλεί τους οικοδόμους να συμμετάσχουν στην απεργία στις 9ης Απρίλη, ενώ καταγγέλλει τις δυνάμεις της συναίνεσης στα συνδικαλιστικά όργανα και υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν μία επιλογή, "το μονόδρομο του ταξικού αγώνα", και τους καλεί "ο καθένας και όλοι μαζί να απαντήσουν στην αντεργατική μανία της κυβέρνησης"."Η "Ολυμπιακή" είναι μόνο η αρχή",σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) σε ανακοίνωσή του και καταγγέλλει "τη ρεβανσιστική πολιτική της κυβέρνησης και των βιομηχάνων απέναντι στην εργατική τάξη". Το ΕΚΛ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν την πρώτη τους απάντηση στις 9 Απρίλη. Για το θέμα της απεργίας οι αντιπρόσωποι του ΕΚΛ καλούνται να συμμετάσχουν στη σύσκεψή του την Τρίτη 7 Απρίλη, στις 7 μ.μ.

Το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης καταγγέλλει την κυβέρνηση για την παρέμβασή της στις εργασιακές σχέσεις, ζητάει από τη ΓΣΕΕ να αποχωρήσει από τον "κοινωνικό διάλογο" και να σχεδιάσει άμεσα πρόγραμμα κινητοποιήσεων για την υποστήριξη των εργασιακών κατακτήσεων και την υπεράσπιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ΔΕΚΟ. Επίσης αποφάσισε τη συλλογή υπογραφών από εργαζόμενους του νομού κάτω από κείμενο, όπου θα καλούν τους βουλευτές της Κοζάνης να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την "Ολυμπιακή". Τέλος, καλεί στην απεργία της 9ης Απρίλη.

Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της "Ολυμπιακής" εκφράζει και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού,καταγγέλλοντας τον "κυβερνητικό αγώνα ισοπέδωσης των κεκτημένων των εργαζομένων".

Να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 9 Απρίλη και στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους της Ζακύνθου το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Σερβιτόρων Ζακύνθου.

Με ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι της "Ολυμπιακής" στη Χίο ζητάνε από τον βουλευτή Χίου Α. Κοτσακά "να μη συναινέσει με την ψήφο του στη Βουλή στο ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα", καθώς και από όλους τους παράγοντες και φορείς του νησιού να εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο.

Την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στις ΔΕΚΟ και γενικότερα στην εργατική τάξη, καταγγέλλει και η Ενωση Προσωπικού Σταθμού Παραγωγής ΔΕΗ ΑΗΣ Λαυρίου,η οποία καλεί τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία ΔΕΚΟ - Τραπεζών να "συντονιστούν με τους άλλους εργαζόμενους, ώστε να γίνουν ο κυματοθραύστης των αντιλαϊκών επιλογών". Η Ενωση καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση της Τρίτης.

- Το συντονισμό δράσης για να ανατραπεί η πολιτική ξεπουλήματος της "Ολυμπιακής" αποφάσισαν ομόφωνα προχτές στο Ηράκλειο οι αντιπρόσωποι του ετήσιου απολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.Σε επιστολή των συνέδρων τονίζεται: "Οι εργαζόμενοι με αίσθημα ευθύνης θα απαντήσουν με αγώνες για την υπεράσπιση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ