Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοτικά Ιατρεία στο Πέραμα

Εγκαινιάστηκαν χτες απ' το δήμαρχο Γ. Πατσιλινάκο

Ο αγώνας των κατοίκων και της δημοτικής αρχής είχε μία ακόμα θετική έκβαση, καθώς χτες εγκαινιάστηκαν Δημοτικά Ιατρεία (Μ. Αλεξάνδρου 9) που ίδρυσε ο Δήμος σε συνεργασία με το ΠΙΚΠΑ.

"Το ΠΙΚΠΑ, παρά τις πιέσεις, υλοποίησε αυτό το κέντρο" τόνισε ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος, προσθέτοντας ότι τον τελευταίο καιρό οι προσφερόμενες από το κράτος υπηρεσίες υγείας στους πολίτες συνεχώς μειώνονται, υπέρ του κέρδους των ιδιωτών που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες. "Τα Δημοτικά Ιατρεία είναι σημαντική πρόοδος για την περιοχή", υπογράμμισε ο δήμαρχος Περάματος. Ο Γ. Πατσιλινάκος σημείωσε ακολούθως ότι η συνεργασία του Δήμου με το ΠΙΚΠΑ πρέπει να συνεχιστεί.

Ηδη από χτες και κάθε Παρασκευή στα Δημοτικά Ιατρεία, σε συνεργασία με το νοσοκομείο "Μεταξά" και τον όμιλο εθελοντών κατά του καρκίνου θα γίνονται εξετάσεις μαστού και μήτρας, με στόχο σε δύο χρόνια να εξεταστούν όλες οι γυναίκες του Περάματος τρεις φορές.

"Στην πόλη δεν έχουμε καλυφθεί υγειονομικά, αλλά έχουμε πετύχει πολλά", τόνισε ο Γ. Πατσιλινάκος, υπογραμμίζοντας ότι πάγιο αίτημα του Δήμου είναι το ΙΚΑ να αποκτήσει δικά του ιατρεία στην περιοχή, δεδομένου ότι το 87% των κατοίκων του Περάματος είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Επίσης, παραμένει το πρόβλημα του ενός δρόμου, που δυσκολεύει την πρόσβαση στην περιοχή, πέραν του ότι πολλές φορές ασθενοφόρο κάνει μία ή δύο ώρες να έρθει όταν καλείται. Ο δήμαρχος Περάματος έθεσε και το θέμα της δημιουργίας ειδικού Κέντρου Υγείας στη Ζώνη, λέγοντας ότι ο υπουργός έχει δεσμευτεί για την πραγματοποίησή του μέσα στο μήνα.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΙΚΠΑ κ. Τσακίρης,επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η δημιουργίατων Δημοτικών Ιατρείων είναι ένα βήμα μπροστά στην κατεύθυνση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα της υγείας και τονίζοντας ότι σε αυτό το σημείο χωλαίνει το ΕΣΥ. Παρόντες ήταν ακόμα ο βουλευτής Τ. Νεράτζης,η εκπρόσωπος του ομίλου εθελοντών κατά του καρκίνου Λ. Καλογιάννη και η συντονίστρια του ΠΙΚΠΑ κ. Ασκούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ