Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΧΙ στην ομηρία των ημερομίσθιων του δήμου

Συνάντηση με το Σωματείο των ημερομίσθιων εργαζομένων του Δήμου Πειραιά και Επιτροπή των εκτάκτων, είχαν ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, Σήφης Κωτσαντής,και ο Βαγγέλης Ξένος,μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ το πρόβλημα που αφορά περίπου σε 450 άτομα στο δήμο. Πρότειναν για να λυθεί το πρόβλημα, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου, το εργατοτεχνικό προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, που υπηρετούσε μέχρι 31/12/1996, ανεξάρτητα του τρόπου πρόσληψής του, κατά παρέκκλιση του ΑΣΕΠ, και που πληρεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να καταταγεί σε προσωποπαγείς θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου. Στον Πειραιά το προσωπικό αυτό αφορά αποκλειστικά στις υπηρεσίες καθαριότητας εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, αποθηκών, πρασίνου, κοιμητηρίων, αποχέτευσης, γκαράζ, στο ηλεκτρολογικό και το βοηθητικό προσωπικό όπου υπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είπε στους εργαζόμενους ότι θέση του Κόμματος είναι όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να μονιμοποιηθούν, τονίζοντας ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι πράγματι καλύπτουν τέτοιες ανάγκες. Στη συνέχεια σημείωσαν ότι, όταν στη Βουλή ψηφιζόταν η σχετική τροπολογία, το ΚΚΕ είχε υπογραμμίσει ότι δεν είναι πλήρης, αφού αφήνει πολλούς εργαζόμενους στην ομηρία. Αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Μέσα στη γενικότερη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, που πραγματοποιεί η κυβέρνηση, εντάσσεται και η συγκεκριμένη περίπτωση. Συνεπώς χρειάζεται διαρκής και συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση των κατακτήσεών τους.

Επίσης, το ΚΚΕ θα επαναφέρει στη Βουλή το θέμα της μονιμοποίησης των εργαζομένων στους δήμους, που αν και καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, χαρακτηρίζονται ως έκτακτοι και δεν καλύπτονται από τη σχετική τροπολογία του 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ