Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγκαίνια χρωμάτων

"Σπουδές στη μοναξιά" είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων του Χρόνη Μπότσογλου,που εγκαινιάζεται στις 7 Απρίλη στην γκαλερί "Ζουμπουλάκη" (πλατεία Κολωνακίου 20). Πρόκειται για 55 περίπου έργα (ακουαρέλες, ανάγλυφα σε γύψο και χαλκογραφίες), στα οποία ο καλλιτέχνης επιχειρεί να εισχωρήσει στον προσωπικό, χωρίς επιτήδευση, κρυφό χώρο της ύπαρξής μας, το χώρο που κρατάμε με διάφορα προσωπεία μυστικό από τους άλλους, ακόμα και από τον ίδιο μας τον εαυτό. Το δικό μας "κουτί της Πανδώρας", όπου μέσα καλά κρυμμένα κατοικούν οι φόβοι μας, οι απορρίψεις που εισπράττουμε από τους γύρω, οι αδυναμίες μας, το μίσος, το κλάμα, αλλά και οι προσδοκίες μας και οι ελπίδες. Στην έκθεση θα υπάρχει ακόμη ένα έργο, με τίτλο "Τα γράμματα",μια απόπειρα εικονογράφησης τριών ερωτικών ποιημάτων, καθώς και μια μικρή έκδοση με ένα ποίημα σε εννέα ενότητες, που συμπληρώνει με λέξεις το θέμα της έκθεσης.

  • Η καινούρια δουλιά της Ευαγγελίας Τόππα φιλοξενείται από τις 6 Απρίλη στην γκαλερί "7" (Ζαλοκώστα 7). Η αντίθεση "διάφανο - αδιάφανο" που προκύπτει από τη δράση διαφορετικών υλικών μέσων, πάνω στο χώρο μιας οριοθετημένης επιφάνειας και η δυνατότητα προσέγγισης και ερμηνείας του κόσμου μέσα από ένα νέο σχήμα που γεννιέται από την πρόσμειξη φωτογραφίας - ζωγραφικής, αποτελούν τους όρους διατύπωσης της εικαστικής πρότασης της ζωγράφου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απρίλη.
  • Ατομική έκθεση έργων του ζωγράφου Ηρακλή Παρχαρίδη,εγκαινιάζεται στις 6 Απρίλη (8μμ) στην γκαλερί "Τιτάνιουμ" (Βασ. Κωνσταντίνου 44). Πρόκειται για τη 13η ατομική έκθεση έργων του. Οπως σημειώνει στον κατάλογο η Ντόρα Ηλιοπούλου - Ρογκάν "Υμνητής - κατ' εξοχήν δέκτης και πομπός - της ανθρώπινης ερημίας - μοναξιάς, ο Ηρ. Παρχαρίδης μας μεταγγίζει ένα αυθεντικό - ουσιαστικό μήνυμα μεσ' από την υποβλητική, μεταφυσική ζωγραφική του. Μήνυμα που, ενορχηστρωμένο μεσ' από έναν κατ' εξοχήν ποιητικό τρόπο, ευαισθητοποιεί το θεατή μέχρι τα μύχια". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Απρίλη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ