Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Του κόσμου προσεγγίσεις

"Ελληνόφωνοι στην Κάτω Ιταλία" είναι το θέμα της εκδήλωσης, που διοργανώνει η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών,τη Δευτέρα (7μμ), στην αίθουσα"Μιχαήλας Αβέρωφ" (Γενναδίου 8, 7ος όροφος). Ομιλήτρια θα είναι η Ανζελ Μεργιανού Βογασάρη,ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα συνοδεύεται από μουσική, θα γίνει προβολή διαφανειών.

  • Στα πλαίσια του αφιερώματος στους δύο καλλιτέχνες του κινηματογράφου Βέρνερ Χέρτζογκ και Κλάους Κίνσκι, που περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας και προβολές ταινιών, το Ινστιτούτο "Γκαίτε" (Ομήρου 14 - 16) θα προβάλει την ταινία "Φιτζκαράλντο", τη Δευτέρα (8μμ). Είσοδος ελεύθερη.
  • "Ασματα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας" είναι το θέμα της διάλεξης, που θα δώσει ο Μισέλ Περέ, διευθυντής του φωνητικού συνόλου "Ανσάμπλ Οργκάνουμ", την Τρίτη (7.30μμ), στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Σίνα 31).
  • "Η ποίηση ενώνει τα παιδιά του κόσμου" είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, που διοργανώνει το Μαράσλειο Λύκειο, στην αίθουσα της Παιδαγωγικής Μαρασλείου Ακαδημίας (Μαρασλή 6, Κολωνάκι), στις 9 του Απρίλη (12 το μεσημέρι). Μαθητές και μαθήτριες από 18 χώρες (από την Κίνα μέχρι τη Χιλή και από το Ζαϊρ μέχρι τις Φιλιππίνες) θα διαβάσουν στη γλώσσα τους ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ