Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Η κοινωνική πρόνοια είναι καθολικό δικαίωμα

Δημόσια συζήτηση για την κοινωνική πρόνοια οργανώνει η ΝΑΣ, τη Δευτέρα 13 του Απρίλη

Με κυρίαρχη την αντίληψη πως η προστασία του παιδιού, της οικογένειας, της τρίτης ηλικίας, των αναπήρων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των αλλοδαπών εργατών, των γυναικών, των νέων, αποτελεί καθολικό δικαίωμα του λαού, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) διοργανώνει τη Δευτέρα, 13 Απρίλη, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθήνας, δημόσια συζήτηση για την κοινωνική πρόνοια. Επιδίωξη, να "πέσει" φως στις νέες σχετικές αντεργατικές και αντιλαϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται. Στόχος, να διαμορφωθεί ένα μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης για την υπεράσπιση της κοινωνικής πρόνοιας και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

"Η κοινωνική πρόνοια και ασφάλιση βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, τονίζει στη σχετική πρόσκληση η ΝΑΣ. Η κατάσταση αυτή είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία συρρικνώνει, με ολόκληρη σειρά μέτρων, τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων. Στη χώρα μας, η κυβέρνηση περιορίζει και αφαιρεί δικαιώματα των εργαζομένων προκειμένου να εφαρμόσει τους στόχους της "σύγκλισης" που απορρέουν από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και ταυτόχρονα επιδιώκει την "αναμόρφωση" των υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας".

Συνεχίζοντας η ΝΑΣ τονίζει πως σήμερα συγκρούονται δύο ριζικά αντίθετες αντιλήψεις για το τι είναι κοινωνική πρόνοια: Η αντίληψη της κυβέρνησης και των απολογητών της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς και του Μάαστριχτ, από τη μία. Η αντίληψη που εκφράζει τα συμφέροντα της πλατιάς πλειοψηφίας του λαού, από την άλλη. "Η πρώτη αντίληψη πρεσβεύει την πρόνοια - ελεημοσύνη για όσους θα οδηγούνται από την πολιτική τους στο περιθώριο. Για τους υπόλοιπους, που θα έχουν το "προνόμιο" να έχουν εργασία (μόνιμη ή ελαστική) επιβάλλεται η ανταποδοτικότητα. Ούτε λόγος βέβαια γίνεται για να πληρώσει το κεφάλαιο", σημειώνει η ΝΑΣ. "Η δεύτερη αντίληψη - καταλήγει - θεωρεί την κοινωνική πρόνοια δικαίωμα.Απορρίπτει τη "φιλανθρωπία" της κυβέρνησης, γιατί ξέρει ότι στην άλλη όψη του νομίσματος βρίσκεται η απάνθρωπη και βάρβαρη ένταση της εκμετάλλευσης και η κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Συγκρούεται με τη μετατροπή κοινωνικών δικαιωμάτων σε εμπόρευμα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣΟΓΛΟΥ (2004-02-22 00:00:00.0)
Ελπιδοφόρα λαϊκή αντεπίθεση με προοπτική (2002-05-12 00:00:00.0)
ΝΑΣτεριώσει η αγωνιστική αντίληψη (1998-07-09 00:00:00.0)
Σχέδιο "αντικοινωνικής εγκατάλειψης" (1998-07-08 00:00:00.0)
Η κοινωνική πρόνοια είναι δικαίωμα (1998-04-11 00:00:00.0)
Διάλογος για την κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας (1997-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ