Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προσυγκέντρωση - προμήνυμα

Ενα ανθρώπινο "ποτάμι" είχε κατακλύσει νωρίς χτες το πρωί την Ομόνοια, όπου είχε οριστεί η προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Αθήνας.

Κάτω απ' τα ίδια λάβαρα, κάτω απ' τα ίδια συνθήματα, ενώθηκαν οικοδόμοι, μεταλλεργάτες, εργαζόμενοι στους κλάδους ένδυσης, ηλεκτροτεχνίτες, εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του Θριάσιου, στο φάρμακο, λιθογράφοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες...

Ο Δ. Κυπραίος,μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ, διάβασε το ψήφισμα με τα αιτήματα που με ένα ηχηρό "ναι" ομόφωνα οι συγκεντρωμένοι το ενέκριναν. Στην"κεφαλή" περνά το πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, η πορεία ξεκινά και κατευθύνεται προς την οδό Σταδίου. Εκεί είναι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι απ' τον ΟΣΚ, τον ΟΔΔΥ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Κεντρική Λαχαναγορά που ενώνονται με τους πορευόμενους.

Τα συνθήματα "ο εκσυγχρονισμός τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" και "ΓΣΕΕ εργατών και όχι των εργοδοτών", καθηλώνουν τους περαστικούς που κοντοστέκονται και χειροκροτούν. Οι διαδηλωτές στρίβουν στην οδό Μπενάκη και νέα συνθήματα ηχούν, όπως "με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση" και "ακρίβεια ανεργία αυταρχισμός, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός". Η πορεία φτάνει στην οδό Ακαδημίας και κατηφορίζει προς την πλατεία Κάνιγγος, όπου σε λίγο άρχισε η μεγαλειώδης κορυφαία απεργιακή συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ