Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μήνυμα αντίστασης από τη Θεσσαλία

Μεγάλη η συμμετοχή στην απεργία και μαζικές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις

ΛΑΡΙΣΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις οι εργαζόμενοι της Θεσσαλίας - στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα - έστειλαν μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στη Λάρισα η συμμετοχή στην απεργία κυμάνθηκε σε υψηλό ποσοστό - 100% στο σκυρόδεμα, στα φαρμακεία και στο δήμο 80%, 80% στους οικοδόμους, 68% στον ΟΣΕ, πάνω από 50% στις τράπεζες, στον ΟΤΕ, στο ΙΚΑ, στο εργοστάσιο ζάχαρης, στον Οργανισμό Βάμβακος - ενώ η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία "Τάκη Γαργαλιάνου" ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Π. Λιόμος,ταμίας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και χαιρέτισαν οι Θ. Χαχάκης και Γ. Τσατσαράς,μέλη της διοίκησης, καθώς και ο Γ. Κουτσόγιαννης,πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Ακολούθησε συγκλονιστική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που κατέληξε στη Νομαρχία, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Στο Βόλο επιτυχία είχε η απεργία στα εργοστάσια "Κόκα - Κόλα" 100%, ΒΕΚ 100%, ΕΒΙΕΣΚ 90%, ΑΓΕΤ 85%, ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ 70%, ΚΑΛΩΔΙΑ 40%, ΜΕΤΚΑ 35%, και στις ΔΕΚΟ - ΟΣΕ 80%, ΑΤΕ 70%, τεχνικοί ΟΤΕ 70%, τεχνικοί ΔΕΗ 60% - και μεγάλη ήταν η συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο, όπου κατέληξαν οι προσυγκεντρώσεις από την Πλατεία Ελευθερίας και τον ΟΣΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Αντ. Τυμγάδας πρόεδρος του ΕΚΒ και οι Γ. Κίτσιος και Τ. Τριανταφυλλάκος,μέλη της διοίκησης. Ο τελευταίος κατέθεσε ψήφισμα - το οποίο δεν είχε δεχτεί η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΒ, εκπρόσωπος της οποίας διάβασε άλλο - που έγινε δεκτό με χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους. Στο ψήφισμα διαπιστώνεται ότι η αντιλαϊκή καταιγίδα μέτρων της κυβέρνησης αποτελεί υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ και του περιβόητου κοινωνικού διαλόγου, δηλώνεται πως αυτή η γενικευμένη επίθεση μπορεί ν' ανατραπεί με συνολικό συντονισμό του μαζικού, λαϊκού κινήματος και τη χρησιμοποίηση όλων των μορφών πάλης και καλούνται η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα, να πάρουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση πανεργατικού, πανελλαδικού αγώνα, με σχεδιασμό, οργάνωση, κλιμάκωση και όχι αποσπασματικές κινήσεις που γίνονται για "την τιμή των όπλων".

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στη Νομαρχία.

Στα Τρίκαλα στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο μίλησαν ο Κ. Αγγέλης,πρόεδρος και ο Δ. Αρμάγος μέλος του ΔΣ του ΕΚΤ κι ακολούθησε πορεία στη Νομαρχία.

Στην Καρδίτσα βασικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Στ. Γούλας,πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος κατήγγειλε με έμφαση την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου και τον "κοινωνικό διάλογο" και χαιρέτισαν ο Β. Γιαννούλας,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και ο Σ. Πέτρου,εκπρόσωπος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ