Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Μαζική συμμετοχή

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες σε Χαλκίδα και Λαμία,στην Αμφισσα,στη Λιβαδειά,τη Θήβα και το Αλιβέρι,αλλά και με τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, οι εργαζόμενοι της Στερεάς - Εύβοιας έστειλαν το δικό τους μήνυμα στη συντηρητική λαίλαπα της κυβέρνησης και της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου.

"Αυτή η πολιτική δε διορθώνεται, τόνισε ο Κ. Πάλλης,μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, μιλώντας στη συγκέντρωση των εργαζομένων. Πρέπει το λαϊκό κίνημα με τον αγώνα του να ανατρέψει αυτή την καταστροφική πορεία τώρα, γιατί αύριο θα είναι ακόμα δυσκολότερα. Αυτό σημαίνει ότι εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη όχι μόνο στις πολιτικές του Μάαστριχτ, αλλά και στους πολιτικούς της εκφραστές. Να γυρίσουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ των ταξικών δυνάμεων και να οικοδομήσουμε το δικό μας αγωνιστικό μέτωπο μαζί με όσους έχουν συμφέρον από μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος, η μοναδική αντιπολίτευση, που μπορεί να ορθώσει φράγμα στην αντιλαϊκή επέλαση και να επιβάλει φιλολαϊκές λύσεις".

Σε υψηλά ποσοστά κυμάνθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε Εύβοια και Φθιώτιδα: ΛΑΡΚΟ, "Τσαούσογλου", "Ιντεάλ Στάνταρ", "Αλκατέλ" 100%, ΑΓΕΤ 98%, Ναυπηγεία Αυλίδας, "Αλλατίνη" 95%, "Ιντεάλ Πυρίμαχα" 90%, Οικοδόμοι Μαλεσίνας, Αταλάντης, Λιβαδάτων 100%, ΔΕΥΑ Λαμίας 90%, "Ιντερνιέμ" 90%, "Αιγίς" 80% "Τσιμέντα Χαλκίδας" 80%, ΕΒΟ Κύμης 100%, ΔΕΚΟ - Τράπεζες Εύβοιας - ΟΤΕ 93%, ΕΤΕ 90%, ΕΛΤΑ 80%, τεχνικοί ΔΕΗ 60%. ΔΕΚΟ - Τράπεζες Φθιώτιδας, ΟΣΕ 80%, ΕΛΤΑ, Εμπορική Τράπεζα 70%, ΟΤΕ 68%, ΕΤΕ 50%.

Το σωματείο εργαζομένων στην ΠΕΣΙΝΕ δε συμμετείχε στην απεργία, με ευθύνη της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ), αφού δεν είχε συγκροτηθεί σε σώμα, παρότι οι εκλογές έγιναν την 1η Απρίλη, όπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ