Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
"Μπορούμε να τους σταματήσουμε"!

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της Πάτρας στη χτεσινή 24ωρη απεργία. Στα μεγάλα εργοστάσια το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ήταν 100%, στον ΟΤΕ 95%, στους Οικοδόμους 90% και στις Τράπεζες πάνω από 80%. Από νωρίς το πρωί τα μέλη της Απεργιακής Επιτροπής περιόδευαν σε εργασιακούς χώρους. Σε κάποιες περιπτώσεις (όπως στο πολυκατάστημα "Μουστάκη") αντιμετώπισαν την τρομοκρατία που ασκούσε η εργοδοσία στους εργαζόμενους με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Αντίστοιχη ήταν και η συμμετοχή των απεργών τόσο στην προσυγκέντρωση που διοργάνωσαν εργατικά σωματεία της πόλης, όσο και στη συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚΠ Χρ. Λιακόπουλος,ο οποίος αναφέρθηκε στην "επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση και η εργοδοσία", έκανε λόγο για "ανάγκη αλλαγής πολιτικής" και παραδέχτηκε πως η συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της πλειοψηφίας του ΕΚΠ στον "κοινωνικό διάλογο" ήταν αυταπάτη, καθώς "η κυβέρνηση αποδείχτηκε αφερέγγυα".

"Η σημερινή συμμετοχή στην απεργία δείχνει ότι έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε", τόνισε ο Ανδρέας Αντωνόπουλος,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΠ. Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στους στόχους πάλης του εργατικού κινήματος που θα πρέπει να είναι η υπεράσπιση των εργατικών κατακτήσεων στις εργασιακές σχέσεις, η υπεράσπιση του 8ωρου και της κοινωνικής ασφάλισης, η κατηγορηματική αντίθεση σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ και η αποχώρηση από κάθε μορφής "κοινωνικό διάλογο". Σ' αυτή την κατεύθυνση - πρόσθεσε - πρέπει να δράσουν τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος για την οργάνωση πανεργατικού πανελλαδικού αγώνα κι αν αυτά δεν ανταποκριθούν, τότε οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους με το συντονισμό των σωματείων, των Εργατικών Κέντρων, των ομοσπονδιών και των Επιτροπών Αγώνα. "Αδιέξοδα δεν υπάρχουν" κατέληξε ο ομιλητής, "πρέπει να δράσουμε, να αντισταθούμε, να αντεπιτεθούμε ΤΩΡΑ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ